GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tv-profil förstärker Ölandsbladet

Under sommaren förstärker Ölandsbladet redaktionen. En av ”sommarjobbarna” är tv-profilen Anja Kontor.
Öland • Publicerad tisdag 11:00 • Uppdaterad tisdag 14:37
Ölandsbladet förstärker i sommar sin redaktionella personal med bland andra tv-profilen Anja Kontor. ”Ett hedrande uppdrag”, tycker Mörbylångabördiga Anja Kontor.
Ölandsbladet förstärker i sommar sin redaktionella personal med bland andra tv-profilen Anja Kontor. ”Ett hedrande uppdrag”, tycker Mörbylångabördiga Anja Kontor.Foto: Peter Boström

Sommaren är en intensiv tid för lokaltidningens personal. Samtidigt som Öland fullständigt exploderar av evenemang efter pandemiåren så har den ordinarie personalen gjort sig förtjänta av ledighet.

Fyra sommarjobbare kommer hjälpa Ölandsbladet att hålla en fortsatt hög nivå.

De fyra är:

Anja Kontor: Vi känner henne som tv-programledare för Go'kväll och När livet vänder, men också som radio-programledare för P4 Extra och Karlavagnen. Rötter från Mörbylånga och öländsk fritidshusägare.

Carin von Post: Mångårig medarbetare på Ölandsbladet som gick i pension i december 2020 - trodde hon. Nu har vi lyckats få Carin att göra comeback, åtminstone i sommar. Stort kontaktnät, framför allt på norra Öland.

Joacim Andersson: Nyutexaminerad journaliststudent från Störlinge, som redan förra sommaren visade framfötterna på tidningen. Framför allt kommer hans kunskaper vara en tillgång för Ölandsbladets webb.

Magnus Jansson: Framgångsrik sportchef på Ölandsbladet under många år, som chockade när han i fjol helt bytte yrkesbana för att studera till sjukgymnast. I sommar kommer dock Ispeudde-sonen ”hem” för att stötta sport och webb på sin gamla arbetsplats.

Anja Kontor ser fram emot det nya jobbet:

– Jag älskar Öland, det är verkligen hemma för mig. Och tycker om den ”nära” journalistiken som finns i tidningen, mötet med ölänningarna. Jag tycker det är ett hedrande uppdrag.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.