GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tuppen Borge gjorde succé på TV – kan hamna i Guinness Rekordbok

I onsdags fick TV-tittarna som såg Sverigesvepet i Efter Fem på TV4 se Tuppen Borge tillsammans med skaparen och konstnären Eva Sundby.
Borgholm • Publicerad 1 april 2021 • Uppdaterad 1 april 2021
Tuppen Borge syntes under veckan i Sverigesvepet tillsammans med skaparen och konstnären Eva Sundby.
Tuppen Borge syntes under veckan i Sverigesvepet tillsammans med skaparen och konstnären Eva Sundby.

Sedan fem år tillbaka har Eva Sundby tillverkat tuppar av granris. Varje år ses en stor på Borgholms torg och de som har sett tidigare års tuppar vet att de brukar vara väldigt höga. Årets skapelse är den största hittills. Den är hela fyra meter hög.

– Tuppen Borge galer en gång i kvarten. Eventuellt har vi planer på att skicka in den till Guinness Rekordbok som världens största påsktupp, säger Eva.

Tuppen Borge är tillverkad med en trästomme i botten.

– Sen är det hönsnät runtom och väldigt mycket granris i flera lager och desto mer björkris. Det går åt massor.

Hon tycker att det är roligt att Tuppen Borge uppmärksammats i media.

” Det är otroligt roligt, bara positivt och glädje”
Eva Sundby, skapare och konstnär

– Det är otroligt roligt, bara positivt och glädje. Den kuckelikuar och har väl skrämt livet av en och annan, sa Eva i Efter Fem när hon filmades framför Borge.

Trästommen är tillverkad av Christer Nilsson och Stefan Nilsson. Allt gran– och björkris har Evas man Anders Persson fällt i Störlinge.

Tuppen Borge på väg till torget.
Tuppen Borge på väg till torget.
Foto: Kenth Jönsson

– Det är Stephen Budge som har fixat ”kuckelikuandet”.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer