Annons

Tufft år – men Hotell Borgholm satsar och mer är på gång

Ett tufft år men Hotell Borgholm ser ljust på framtiden. De har redan rustat upp verandan ordentligt och fler satsningar är på gång.
Borgholm • Publicerad 16 april 2021 • Uppdaterad 19 april 2021
Hotell Borgholm har renoverat deras veranda i samma stil som resten av hotellet.
Hotell Borgholm har renoverat deras veranda i samma stil som resten av hotellet.

Den 26 mars öppnade Hotell Borgholm för säsongen och gjorde det med en nyrenoverad veranda med 50 sittplatser.

– Det känns väldigt bra. Vi har gjort om interiören, renoverat och förbättrat logistiken. Nu får vi fler vädersäkra platser utomhus. Det gör också att vi möter efterfrågan på att kunna sitta mer utspritt, säger vd:n Christofer Johansson.

Annons

Interiören matchar temat Öland som genomfördes under hotellets större renovering för några år sedan. De har bordsskivor av kalksten och detaljer i ask, ull och kalksten.

– Några lokala snickare har också gjort en långsoffa som förhoppningsvis är Ölands längsta.

– Tanken var att påbörja det i år men när smittspridningen ökade kraftigt i höstas valde vi istället att renovera verandan.

Istället slår de upp portarna till den nya delen nästa år.

– Det ska bli ett boulangerie och vinbar. På dagtid ska det vara ett café och bageri med lättare lunch som under kvällen övergår till en vinbar där det såklart blir stort fokus på vin tillsammans med ostar och olika charkuterier.

– Det är ett led för oss att nå ut på Storgatan och genom det bli mer tillgängliga men fokus kommer fortfarande vara gastronomin och Öland. Om allt går som det ska hoppas vi det är klart 2022.

Det innebär att Hotell Borgholm då gör comeback på Storgatan...

– Det var en bar där redan i början av 1900-talet och Owe och Karin Fransson drev restaurang där i många år. Det ska bli kul att återuppta den traditionen.

Hur har det varit under coronapandemin?

Annons

– Det har varit tufft precis som det är för alla andra, vi har hankat oss fram men det är okej. Förra sommaren blev väldigt bra och det räddade många i branschen. Vi är tacksamma för att många stödjer oss och beställer helgkassar, det hjälper oss att behålla arbetstillfällen.

– Vi har haft mycket bra respons från våra gäster och det rullar på bra med bokningarna framöver. Jag hoppas det släpper mer allteftersom fler vaccineras. Vi ser ljust på framtiden.

De har valt att använda material i kalksten, ask och ull för att spegla Öland i inredningen.
De har valt att använda material i kalksten, ask och ull för att spegla Öland i inredningen.Foto: Pressbild
Under vintern har verandan fått ett rejält ansiktslyft.
Under vintern har verandan fått ett rejält ansiktslyft.Foto: Pressbild
”Förra sommaren blev väldigt bra och det räddade många i branschen”
Christofer Johansson, vd på Hotell Borgholm.
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons