Annons

Trollskogen: Sportlov med efterlysning

Gillar du att utmana dig själv eller din omgivning? Funderar du på att göra en utflykt under sportlovet? Eller ska du bara städa hemma?
Trollskogen • Publicerad 20 februari 2023
Kluringholk i Trollskogen på nordligaste Öland
Kluringholk i Trollskogen på nordligaste Öland

För den som gillar utmaningar så håller naturum Trollskogen extra sportlovsöppet onsdag och torsdag vecka 8 och 9. Spana på rovfåglar och utmana dig eller ditt sällskap i Djur-OS. Något som passar för både stora och små sportlovsfirare. I naturum har också ett antal trollsländor gömt sig. Hjälp oss hitta dem! Eller varför inte testa de nya kluringholkarna ute på naturumområdet och i Trollskogen. Holkarna liknar fågelholkar men man måste klura ut hur man öppnar dem och sedan finns en extra utmaning eller uppgift att lösa inuti holken. Grillstugan är öppen och Café Tångsnällan har kaffe, dricka och bulle.

Ska du inte fira sportlov eller göra någon utflykt, så kanske du tänker passa på att städa? I så fall ombeds leta efter gamla bilder på Ölands naturum från 70-, 80- och 90-talet. Naturum invigdes 1972 på Öland och fanns då på tre platser: Ottenby, Borgholms slott och Trollskogen. Det bestod av husvagnar med naturinformation. Vagnen i Trollskogen stod först kort i Byxelkrok och på Böda Sand innan den hamnade i Trollskogen. Eftersom man firade 50 år som informationsplats förra året och varumärket naturum firar 50 år i år, så önskas bilder på naturum runt om på Öland.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons