Annons

Trollkarlen Mike lär ut magi till unga på Kulturskolan

Mikael Lovestedt, även känd som Clownen Mike, har fått ett nytt jobb i Borgholm. Han ska lära ut magi till unga i kommunen.
Borgholm • Publicerad 11 januari 2019
Clownen Mike är redo att lära ut magi på Borgholms Kulturskola.
Clownen Mike är redo att lära ut magi på Borgholms Kulturskola.Foto: Arkiv

Nästa månad startar kursen på Borgholms Kulturskola och i slutet av vårterminen är det inte omöjligt att det blir en show där publiken får se vad de unga magikerna lärt sig. Mikael Lovestedt arbetar heltid som clown och magiker. Kulturskolans rektor säger till Barometern att det är en väldigt bra rekrytering som de är nöjda med.

Intresset för att vara med på kursen är stort och Mikael har redan börjat med planeringen inför det som väntar. Han har uppträtt i 35 års tid och arbetat heltid som magiker och clown sedan 1995.

Annons

I somras medverkade Clownen Mike på hamnscenen i samband med Torsdagsbus.

I Sverige finns det omkring 30 professionella magiker som arbetar heltid. Mikael tycker att det är bra att Borgholms kulturskola nu ska satsa på en trollerikurs och vem vet hur allt slutar? För Mikael väcktes intresset i samband med att han som barn fick en trollerilåda. Så kanske kommer Borgholms kommun berikas med egna magiker framöver?

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons