1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Trafik mot Kalmar får åka genom Färjestaden när nya skyltar skall upp

Vecka 4, mellan den 20 och 23 januari, kommer vägen mellan Algutsrum och Möllstorp att stängas av.
Den 20-23 januari kommer vägen mellan Algutsrum och Algutsrums trafikplats att stängas av på dagtid, när Trafikverket skall sätta upp nya skyltar.
Foto: Trafikverket

Väg 137 mellan Algutsrum och Möllstorp/Algutsrums trafikplats kommer att stängas av då Trafikverket skall sätta upp en ny VMS-tavla, en så kallad Variabel Meddelandeskylt.

Det är den tavla som trafikledningscentralen behöver styra eller dirigera om trafiken, exempelvis vid köer, olyckor eller vägarbeten. Med variabla meddelande­skyltar görs detta direkt från trafiklednings­centralen eller med automatik av Vägverkets centrala tekniska system (CTS)

Trafiken kommer att ledas om genom Färjestaden med orange vägvisning. Det kommer att ske mellan klockan 09 och 15 måndag till torsdag i vecka 4. Förutom att köra inom Färjestaden finns möjligheten att redan i Glömminge ta av mot Saxnäs.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Läs mer

Öland

Zjirk och Apollo är försvunna

Hundarna Zjirk, brunvit, och Apollo, svartgrå och lite vit, är försvunna sedan en vecka tillbaka. Nu hoppas deras matte, Catharina Carlsson, på hjälp från allmänheten. Kanske har någon sett något.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Sport

Engvall återförenas med IFK-backen

I januari ansluter 25-åringen till Engvalls Mechelen

Öland

Källa: Drunkningslarm slutade lyckligt

Vid 11-tiden på tisdagen inkom ett larm om drunkning vid badplatsen Tingskullen, Källa.

Öland

Covid 19: Länsstyrelsen ska ta fram plan för eventuella nya utbrott

Länsstyrelserna har fått i uppdrag att ta fram en plan för insatser som kan bli aktuella om det uppstår nya utbrott av covid-19 i höst.

Öland

Önskemål: ”Klipp inte vägrenar under sommaren”

Låt bli att klippa vägrenar under maj, juni och juli. Det är ett önskemål från fyra privatpersoner i en skrivelse till Borgholms kommun.