Traditionell pepparkakshustävling i Borgholm: ”Låt fantasin flöda”

Borgholm • Publicerad 3 december 2022
På fotot ses ett av alla pepparkakshus som tidigare varit med.
På fotot ses ett av alla pepparkakshus som tidigare varit med.Foto: Maria Brynielsson

Snart är det dags för tävling i pepparkaksbygge. Genom att göra ett pepparkakshus kan man vinna presentkort från Borgholms Cityförening. Huset ska vara ungefär 20 x 30 centimeter och ska lämnas in på Nya Conditoriet senast den 13 december. Klara Johansson på Nya Conditoriet delar med sig av några tips:

– Det gäller först och främst att få till en riktigt bra pepparkaksdeg, det är A och O. Sen gäller det att ha laddat upp med en rejäl skopa tålamod. Sedan är det bara att låta fantasin flöda.

Röstningen pågår till och med vecka 51 och pepparkakshusen kommer att visas i skyltfönstren hos företagen i Borgholms cityförening.

– Det hade varit roligt att få in ett 20-tal pepparkakshus. Det är ju fina priser så det känns inte omöjligt, säger Klara Johansson.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.