GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tog tidigt (h)älgdopp: ”Låg i poolen och frustade”

Älgvarning – i poolen!
Den oväntade badgästen hos familjen Magnusson i Köpingsvik kom och försvann med älgkliv.
Den ofrivillige badaren – familjen Magnusson fick besök av skogens konung.
Den ofrivillige badaren – familjen Magnusson fick besök av skogens konung.
Foto: Privat

Älgen tog tidig helg, men hann den bli ren?

Den frågan hänger i luften efter det fyrbenta doppet i familjens Magnussons pool på fredagsförmiddagen.

– Jag var inte hemma, men min sambo Tinna hörde något utanför och gick efter ett tag ut till uterummet och tittade – då ligger det en stor älg i poolen som frustar och sprattlar med frambenen och försöker komma upp, berättar Anders Magnusson, som snabbt fick bege sig hemåt.

– Tinna ringer ju och skriker: ”Älg i poolen, älg i poolen, kom hem, kom hem.”

Efter att ha insett att svaret ”Du skämtar” inte bet och efter nytt rekord (?) på sträckan stadshuset – Badgatan kunde älgjakten dock avblåsas direkt vid hemkomst.

– Då hade älgen kommit upp och försvunnit, säger Anders Magnusson, till vardags tillväxtchef i Borgholm, som efteråt fick veta mer om badgästens dramatiska morgondopp.

– Den hade setts komma från stranden och varit stressad, förmodligen skrämd av något och sedan hoppat över vår mur för att bli ”instängd” vid poolen, mellan huset och det 1,80 meter höga staketet, beskriver Anders Magnusson.

Pooltaket var samtidigt på plats, men inte låst.

– En hantverkare på tomten bredvid hade sett hur älgen försökt hoppa över staketet och fått över frambenen och huvudet, men sedan blivit baktung och trillat ner i poolen. Förmodligen sköt den undan pooltaket med bakbenen och det var väl tur det, annars hade taket gått i bitar och den hade skadat sig.

Dyngsur älg på väg upp.
Dyngsur älg på väg upp.
Foto: Privat

Närboende hade sedan sett älgen dra iväg upp mot klinten, mot 136:an.

Läge sätta upp Älg–varningsskylt vid poolen? Fyrbenta gäster undanbedes?

– Nja, jag ringde faktiskt kommunjägaren Rune Karlsson och frågade om det finns risk för att älgen kommer tillbaka. Han skrattade gott och försäkrade att den älgen kommer aldrig att närma sig vår tomt igen, haha.

Älgen lämnade efter sig skrapmärken och ett något rangligare staket och samtidigt kan Anders och Tinna konstatera att ”Sådant händer ju inte” verkligen kan hända.

– Ja, så nu kan man bocka av den rutan; ”Älg i poolen”, haha.

"Då ligger det en stor älg i poolen som frustar och sprattlar med frambenen."

Läs mer