Annons

Tog strupgrepp på sitt barn - döms till skyddstillsyn

36-åringen från Borgholm tog strupgrepp på sitt eget barn och barnets mamma, nu döms han till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.
Tingsrätten slår också fast att borgholmsbon ska betala totalt 27 500 kronor i skadestånd till de två.
BORGHOLM • Publicerad 27 mars 2019
En Borgholmsbo döms till skyddstillsyn efter att ha tagit strupgrepp på sitt eget barn.
En Borgholmsbo döms till skyddstillsyn efter att ha tagit strupgrepp på sitt eget barn.

Rader från domen mot mannen:

”Det stämmer att han bakifrån tog ett grepp med händerna om NN:s hals. Det var mest för att skrämma henne, inte för att göra henne illa.”

Annons

Efter detta första struptag tog den alkoholpåverkade borgholmsbon även ett struptag på parets gemensamma barn.

– NN (barnet) skrek på ett sätt som jag aldrig hört tidigare, berättade mamman i rätten.

Polis tillkallades och 36-åringen frihetsberövades den 18 februari, initialt misstänkt för misshandel i två fall, flera olaga hot samt ofredande. Förutom strupgreppet hade mannen vid ett annat tillfälle tryckt en kudde mot kvinnans ansikte och hotat att döda henne. Samtidigt bedömdes strupgreppet på barnet som ett olaga hot.

Inför skranket erkände borgholmsbon det mesta som lades honom till last och efter justerad brottsrubricering från åklagarens sida döms 36-åringen för två olaga hot, ofredande (strupgreppet på kvinnan) samt grov olovlig körning och grovt rattfylleri.

Det sistnämnda då den körkortslöse och sedan tidigare rattfylleridömde 36-åringen stoppades av polisen på Brovägen i Färjestaden den 2 januari i år för att blåsa 0,63 milligram alkohol per liter utandningsluft vilket motsvarar drygt 1,2 promille.

Den samlade påföljden bestäms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan i form av två behandlingsprogram. När 36-åringen deltar i programmen ska han, enligt domen, ”när frivårdens personal säger till, lämna prover för att visa att han är nykter och att han inte har använt narkotika.”

I rätten berättade 36-åringen att ”hans gränser flyttas när han dricker alkohol”.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons