TILL SALU: Ölands främsta hotell och restauranganläggning (?) – ”Tid för nya drömmar”

Prisad och topprankad öländsk pärla – nu finns en prislapp på restaurangen och hotellet som krögarparet drivit i 15 år.
– Vi kommer fortsätta driva Strandnära vidare, på precis samma sätt, till dess att rätt köpare finns, skriver ägarna Erica och Mikael Anerhaf.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Stora frö • Publicerad 21 april 2022 • Uppdaterad 29 april 2022
Erica och Mikael Anerhafs Eco By Strandnära i Stora frö är till salu.
Erica och Mikael Anerhafs Eco By Strandnära i Stora frö är till salu.Foto: Marika Ottosson

Prislappen ligger på 15 miljoner kronor.

– Jag vill påstå att det är Ölands främsta hotell- och restauranganläggning. Sett till att det är i verkligt toppskick och kundnöjdheten, säger Marcus Isakson på Ölandsmäklaren.

Restaurangen på Dansbanevägen i Stora frö ligger exempelvis i topp på Tripadvisors ranking i Mörbylånga kommun. I senaste White guide fick Eco By Strandnära klassificeringen ”Mycket god klass” och beröm för sitt miljötänk då den exempelvis använder många råvaror från egna odlingar eller gårdar i närheten och har högsta KRAV-certifiering. De har bland annat prisats som ”Hållbar inspiratör”.

Ägarna Erica och Mikael Anerhaf har drivit verksamheten sedan 2008 och har utvecklat anläggningen till ett av de högst rankade hotell- och restaurangverksamheterna i regionen.

– Efter 15 fantastiska år har vi förverkligat vår dröm med att skapa Strandnära. Nu är det tid för nya drömmar att bli verklighet, skriver Erica och Mikael Anerhaf till Ölandsbladet.

– Vi har fortfarande fokus på att utveckla och driva Strandnära på absolut bästa sätt fram till dess att vi hittar en ny ägare.

Verksamheten beskrivs som ”ett naturskönt och miljöcertifierat ekohotell i skandinavisk badhotellstil”.

– Erica och Mikael har förädlat verksamheten till något underbart. De har haft sin plan och dröm och genomfört den, allt är genomrenoverat in i minsta detalj, säger Marcus Isakson.

Det innefattar B&B med hotellstandard, 15 rum, totalt 34 bäddar. Restaurang med fullt modernt kök och tillhörande matsal, frukostservering, konferens- och loungeyta.

”Rummen är fördelade i den pampiga huvudbyggnaden samt i gårdsbyggnad i vinkel. Allt omgärdas av en mysig trädgård som också den blir en del av anläggningen under sommaren”, står det i annonsen på Hemnet.

– Det här är verkligen en vinstdrivande och framgångsrik verksamhet som man kan livnära sig på, säger Marcus Isakson.

Strandnära ligger 200 meter från stranden och 600 meter från Haga park.

– Det finns mark att bygga stugor eller annat på och man kan anordna intima konserter. Och det finns potential att utveckla över hela året, caféverksamheten har pausats för att de ville ha mer tid över.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.