Annons

Theatre Fruticosa fortsätter roa besökare – ”bio MIN bio”

Theatre Fruticosa är en ideell teaterförening på Öland som bildades 1982 och som allt sedan dess roat tusentals ölänningar och besökare med sina farser och bygdespel.
Himmelsberga • Publicerad 24 juni 2024
Foto från förra årets föreställning "Vilken tavla?”. I sommar visas ”bio MIN bio”.
Foto från förra årets föreställning "Vilken tavla?”. I sommar visas ”bio MIN bio”.Foto: Theatre Fruticosa

Sommarens föreställning av och med Theatre Fruticosa går under namnet ”bio MIN bio”. Handlingen utspelar sig under 1920-talet. Filmvisningar, i tält och lador, har även kommit till Himmelsberga och flera vill vara med och tjäna på den lukrativa verksamheten. Folk i byn fascineras av det som visas samtidigt som prosten förfasar sig och försöker dra in alla tillstånd för filmförevisning.

– Vill man ha en trevlig stund med familj och vänner är en sommarkväll med teater i Himmelsberga en bra aktivitet. Himmelsbergas miljöer som fond till skådespelet ger en härligt njutbar och svårslagen upplevelse, säger Mikael Ahlberg, ordförande.

Annons

Speldatum: 26, 29, 30 juni. 2, 4, 6, 7, 9 juli. På söndagarna ges två föreställningar.

”Vill man ha en trevlig stund med familj och vänner är en sommarkväll med teater i Himmelsberga en bra aktivitet.”
Mikael Ahlberg, ordförande

Det är 42 år sedan första föreställningen. Sedan 1987 har Theatre Fruticosa roat publiken i Himmelsberga.

Sommarens ensemble: Marie Almljung, Gunnar Lundegård, Birger Wadsten, Linda Almljung-Törngren, Matilda Larsson, Simon Almljung-Törngren, Christian Gustafsson, Moa Almljung-Törngren samt barnen Elsa och Agnes.

Barn upp till 13 år har fri entré.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons