Annons

Tele2 har störningar i sitt nät

Operatören Tele2 har sedan igår kväll vissa störningar i sitt nät.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 30 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Charday Penn

Det gäller röstsamtal över 4G-nätet. Hur många kunder som är drabbade eller vad felet beror på är oklart.

”Det går att ringa ut och ta emot samtal, men kunderna kan ha en fördröjning på cirka 30 sekunder. Om man kopplar bort 4G i sin telefon ska det fungera. Vi beklagar detta och jobbar på att lösa detta så fort som möjligt”, skriver Mariana Prieto Abarca, kommunikationsansvarig på Tele2, i ett mejl till TT.

Annons

Strax före klockan 14.00 på måndagen meddelade företaget att gick att ringa som vanligt igen. Uppemot 80 procent av företagets kunder drabbades.

– Vi beklagar detta och det fungerar nu att ringa och ta emot samtal igen, men vissa enskilda störningar kan fortfarande förekomma. Om man upplever problem rekommenderar vi att starta om telefonen eller att slå på och av flygplansläget, säger Mariana Prieto Abarca, kommunikationsansvarig på Tele2, till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi kommer att göra en ordentlig undersökning för att ta reda på vad som inträffat och för att minimera risken att det händer igen, säger Mariana Prieto Abarca.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons