Annons

Tar över hamburgerstället: Klassiska menyn kvar? – "Väldigt trolig" nyhet

Nya ägarna har ett löfte och spännande nya rätter på gång för det legendariska öländska gatuköket.
– Det ska bli otroligt kul. Till att börja med är vi väldigt ödmjuka, säger Gabriel Evertsson en veckan innan han kliver in som platschef på Hamngrillen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 11 februari 2022 • Uppdaterad 16 februari 2022
Gabriel Evertsson, Martin Bergvall Nilsson, Gabriella Bergvall Nilsson vid Hamngrillen i Färjestaden. Ove Peterssons favorit ”Tjoflöjt” och pizzor på gång?
Gabriel Evertsson, Martin Bergvall Nilsson, Gabriella Bergvall Nilsson vid Hamngrillen i Färjestaden. Ove Peterssons favorit ”Tjoflöjt” och pizzor på gång?Foto: Peter Boström, Andreas Yngvesson, Privat

Ölandsbladet avslöjade förändringen i julas. Efter 45 år så lämnar familjen Fransson folkkära ”Hasses”, Hamngrillen i Färjestaden.

Annons

”Vi får mycket frågor om vad som blir nytt och om något försvinner. Päronmjukglassen? Tjoflöjten? Får vuxna fortfarande köpa barnmeny?”

Känner du oro? Här får du ett löfte:

”Vi kan lugna hela Öland med att inget kommer försvinna från menyn”

– Vi kommer inte förändra något till en börja. Vi är noggranna kring alla trogna kunder, säger Gabriel Evertsson.

– Det här är ett mycket välfungerande ställe som vi ska fortsätta förvalta och är väldigt ödmjuka i det.

Till att börja med ingen förändring på menyn alltså, men det finns idéer framöver…

– Det är väldigt troligt att vi börjar med våra pizzor här, adderar till menyn. Men det betyder inte att vi tar bort hamburgare och korv, berättar Gabriel.

– Vi får se till våren. Det är mycket som behöver fixas först, vi behöver få in en stor ugn och hitta rutinerade pizzabagare.

”Smörgåstårtepizzan har blivit en succé”
Gabriel Evertsson

Pizzorna som görs inne på Kallskänken i kalmar har blivit en riktig hit.

– Det speciella är väl att degen har mycket karaktär. Smakar väldigt gott helt enkelt. Dessutom har vi roliga varianter.

Annons

– Den har blivit en succé, folk tycker den är spännande och jag har bara hört positivt kring hur den smakar.

Martin Bergvall Nilsson hintar även om någon ny burgare på menyn.

– Det är inte omöjligt. Kommer vi på något roligt som vi tror att folk i Färjestaden gillar så…, säger Gabriel något kryptiskt.

Men nya ägarna kommer först och främst känna gästerna i Färjestaden på pulsen.

– Förutom Eva och Ove så blir personalstyrkan kvar och sedan tillkommer jag och några nya personer.

Han har tillbringat mycket tid på Hamngrillen senaste veckorna.

– Det ska bli otroligt kul och spännande att ta över snart. Jag har fått många tips från Eva och Ove, de har ett härligt kundbemötande och känner ju i stort sett varenda ansikte i Färjestaden.

– Absolut! Han var faktiskt den första vi ringde och berättade för när vi tog över för att lugna nerverna på honom, haha.

Annons

Blir det någon typ av invigning nästa vecka?

– Nej, det blir nog senare i vår, i samband med några nyheter…

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons