GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Tanken är att gästerna på hotellet och vilohemmet skall få högklassiska råvaror”

Drottning Victorias Hotell och Vilohem är en Kungl. stiftelse med H.M. Drottning Silvia som högsta beskyddare.
Borgholm • Publicerad 21 juni 2021
Från och med den 21 juni börjar mat serveras dagligen på Drottning Victorias Hotell och Vilohem fram till sista augusti.
Från och med den 21 juni börjar mat serveras dagligen på Drottning Victorias Hotell och Vilohem fram till sista augusti.Foto: Susanna Stenborg

Drottning Victoria startade Vilohemmet 1924, för vila och rekreation. Drottning Victorias Hotell och Vilohem är en plats skapad för lugn och ro.

Under våren påbörjades ett projekt i samverkan med stiftelsen Regenerativa ekosystem som ingår i programmet Carbon Capture Farm. Den gamla köksträdgården som tidigare fanns på Vilohemmet, kommer återställas med ursprungliga örter och grönsaker.

– Tanken är att gästerna på hotellet och vilohemmet skall få högklassiska råvaror med högt näringsinnehåll och hälsobringande ämnen som antioxidanter, vitaminer, enzymer och spårämnen. Grödorna ska odlas med en regenerativ teknik där jordhälsan står i centrum, säger Susanna Stenborg, intendent.

Under juni och september månad anordnas Afternoon tea på söndagar.
Under juni och september månad anordnas Afternoon tea på söndagar.Foto: Susanna Stenborg

Restaurangen öppnar upp torsdagar – lördagar i juni. Den 21 juni börjar mat serveras dagligen, fram till sista augusti. Under mullbärsträden blir det yogapass.

– Mediyoga är en lugn yogaform med mjuka yogarörelser, för att skapa mental avspänning samtidigt som du får en ökad smidighet i kroppen. En yogaform som passar dom flesta och kan utföras sittande på stol om man vill det, säger Susanna.

Yogapassen är utomhus med möjlighet till betryggande avstånd mellan varandra och efteråt avnjuts en god frukost i trädgården. Yogamattor och filtar finns att låna.

Under juni och september månad anordnas Afternoon tea på söndagar.

Musikkvällar ligger preliminärbokade i sommar med Lasse trofast, Markus Eriksson, Fyee från föee och Trio med bumba. Då blir det musik i parken med mat och dryck.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.