GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tallskog, klappersten och myrlejon i Trollskogen

Trollskogen är utsedd till en av Sveriges tystaste platser. Som gäst i naturen tar man med sig skräpet hem och man stör inte djuren som bor där. Det är exempel på små saker som gör skillnad.
Norra Öland • Publicerad 26 juni 2022
I Trollskogen på norra Öland finns det mycket att titta på.
I Trollskogen på norra Öland finns det mycket att titta på.Foto: Marie Larsson

27 juni till och med 31 augusti anordnas Trollskogsguidning dagligen, en guidning om skogens historia och sevärdheter. Turen tar cirka 50 minuter och avslutas nere vid Östersjöns strand.

Visning av Naturum görs dagligen med en kort introduktion där besökarna förbereds på vad som finns att se, höra och göra i Naturum Trollskogen och naturreservatet Trollskogen.

Guidad tur med visning av Naturum-området är det varje dag vecka 27 till och med vecka 32. Där får du spana på humlor, mata myrlejon och smyga på jätteinsekter. Guidningen tar cirka en halvtimme och är för hela familjen.

Samma veckor berättas det dagligen om smultronställena som finns i Trollskogen och hur man hittar dit.

Det finns flera olika aktiviteter sommartid. Några exempel är sagostund i sagogläntan. Lyssna på sagor om naturen, troll och väsen från förr och nu. Håva vid bryggan; gå ner till bryggan vi Knysselnackeudden och undersök djurlivet under ytan. Småkrypsspaning; följ med ut på strandängen och leta insekter. Det spanas efter fjärilar, trollsländor, gräshoppor och annat spännande.

Dessutom finns varje dag Trollskogsbingo och Trollskogskorsord.

Geologi blir det med geolog Jan Mikaelsson den 10 juli lite längre söderut, under en lättsam promenad på den nybyggda piren i Byxelkroks hamn.

Växtfärgning med Björn Lünning blir det den 19 juli i Trollskogen och drakspaning med Karin Linderot den 2 augusti.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.