Annons

Sveriges komikerelit på Ölandsturné

Tidigare somrar har det varit stand up på Borgholms stadsmuseum och det blir det även denna sommar. Turnén utökas och kommer dessutom till Byxelkrok och Mörbylånga.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 29 juni 2023
Marika Carlsson lär sannolikt få publiken att använda skrattmusklerna mycket.
Marika Carlsson lär sannolikt få publiken att använda skrattmusklerna mycket.Foto: Matilda Rahm/pressbild

– Vi gjorde en turné förra sommaren till Karlshamn och Osby. Men vi tänkte att det vore lättare och roligare att göra turnén på Öland istället, säger Lars Magnusson som arrangerar tillsammans med Jessica Persson.

Platserna som det blir stand up på är följande: Hamnmagasinet i Mörbylånga, Borgholms stadsteater i Borgholm samt Festplatsen i Byxelkrok.

Annons

Namnen på stå upp-komikerna är välkända och de besöker Byxelkrok på måndagar, Borgholm på tisdagar och Mörbylånga på onsdagar.

”Vi tänkte att det vore lättare och roligare att göra turnén på Öland istället”
Lars Magnusson, arrangör

På scen återfinns Marika Carlsson, Nour El Refai, Al Pitcher, Henrik Schyffert och Henrik Hjelt.

Marika Carlsson är en smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla som alltid visar sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag. Vid två tillfällen har hon korats till ”Årets kvinnliga stå upp komiker”. Marika har lett QX-galan, Melodifestivalen och bland annat medverkat i Stjärnorna på slottet, Bäst i test och Parlamentet. Hon har även varit Sommarvärd och Vintervärd i P1, samt skrivit självbiografin ”Såna som du ska inte va här” som vann ”Årets bok” på QX-galan 2019.

Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker, hon är även en uppskattad manusförfattare, skådespelare, flitigt anlitad föreläsare samt har en väldigt omtyckt podd.

Al Pitcher är ståupparen från Nya Zeeland som betraktar vårt beteende både inifrån och utifrån och dissekerar svenska företeelser tills det bara är skratt och lustigheter kvar.

Henrik Hjelt är tillbaka på Öland för att framföra stand up.
Henrik Hjelt är tillbaka på Öland för att framföra stand up.Foto: Peter Knutson/pressbild

Henrik Hjelt är en av Sveriges mest uppskattade personligheter. Han har medverkat i många olika program och många minns honom särskilt från "Parlamentet".

Henrik Schyffert är en svensk komiker och programledare. Han ingår i Killinggänget. I TV4 har han synts i bland annat Parlamentet och humorserien Allt faller.

Under två veckors tid blir det inga föreställningar i Byxelkrok eftersom festplatsen redan var bokad vid ett tillfälle och det andra tillfället låg för nära i tid med Robert Gustafssons klassiska snusk- och rockafton.

Sommarstand up, turnéplan:

Marika Carlsson med Lasse Karlsson som support: Byxelkrok 10 juli, Borgholm 11 juli samt Mörbylånga 13 juli.

Nour El Refai med Malin Appeltoft som support: Borgholm 18 juli, Mörbylånga 19 juli.

Al Pitcher med Eric Löwenthal som support: Byxelkrok 24 juli, Borgholm 25 juli samt Mörbylånga 26 juli.

Henrik Schyffert med Tobias Erehed som support: Kalmar 31 juli, Borgholm 1 augusti, Mörbylånga 2 augusti

Henrik Hjelt med Jörgen Sjöberg som support: Byxelkrok 7 augusti, Borgholm 8 augusti, Mörbylånga 9 augusti

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons