Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sveriges första 2D-café finns på Öland – ”Det är så häftigt”

Café Kex, intill Drakens Koja, har under våren genomgått en ”make-over”. Förebilden är en trend som kommer från Japan.
Café Kex har genomgått en ”makeover”.
Café Kex har genomgått en ”makeover”.
Foto: Privat

– Hittills finns, så vitt jag vet, runt tio 2D-caféer och två 2D-milkbars i världen och alla ligger utanför Europa. Så vi är troligen Sveriges och Europas första 2D-café, säger Ann Kammerer.

I Café Kex serveras bland annat hembakade kakor efter tyska recept såsom Apfelstrudel och Käsekuchen. Det finns även blåbärspaj, morotskaka och mjölk- eller glutenfria kakor och för den som vill inta något matigare finns smörgåsar och matpajer.

När Ann såg bilder på internet tillsammans med sin man Wolfgang "Kex" Kuhrt fastnade båda direkt. Efter tolv säsonger hade paret diskuterat om att det var dags att renovera caféet, fast till det fanns andra idéer.

– När vi såg 2D–looken föll vi direkt. Ögonen blir lurade av det vita med de svarta strecken och man upplever det man ser som tvådimensionellt. Det är så häftigt, säger Ann.

Hon beskriver det som att det känns som att man kliver in i en tecknad film.

– Jag tror att många kommer vilja se det med egna ögonen och att de kommer vilja visa caféet för andra. Det blir inte bara en fika, det blir dessutom en upplevelse. Många yngre gäster kommer säkerligen tilltalas av den nya inredningen, säger Ann.

Ann Kammerer och Wolfgang "Kex" Kuhrt ser fram emot att ta emot besökarna vid Café Kex under Öland Spirar.
Ann Kammerer och Wolfgang "Kex" Kuhrt ser fram emot att ta emot besökarna vid Café Kex under Öland Spirar.
Foto: Privat

Läs mer