GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Succén Disco Inferno & 70's Live är tillbaka

Kanske är det dags att damma av 70-tals-kläderna och dansskorna som legat undangömda i garderoben? Den 22-23 juli är det nämligen allt fokus på 1970- och 1980-talet som gäller på Borgholms Stadsmuseum.
Borgholm • Publicerad 16 juli 2022
The Big Pipe Band och The Moose Brothers är redo att inta scenen vid Borgholms stadmuseum 22-23 juli.
The Big Pipe Band och The Moose Brothers är redo att inta scenen vid Borgholms stadmuseum 22-23 juli.Foto: Carin Svensson

Blues, soul, disco-nostalgi och en riktig hitkavalkad av bästa hitsen från 1970- och 1980-talet utlovas av arrangörerna till Disco Inferno. Upplev stämningen, miljön och den bästa livemusiken som många dansade till förr.

– Borgholm var dit man åkte och hade kul på 1980-talet och jag var ute jämnt och dansade. Vi känner att vi med Disco Inferno vill återuppliva musiken som spelades förr på Borgholms olika diskotek, säger Jonas Gustavsson, initiativtagare.

I pauserna är det DJ Alex som utmanar både publiken och banden. Kvällen till ära kommer museets trädgård att pyntas med lampor och glitter för att uppnå den rätta disco- och glamourkänslan.

”Vi känner att vi med Disco Inferno vill återuppliva musiken som spelades förr på Borgholms olika diskotek”
Jonas Gustavsson, initiativtagare

Ett av livebanden som uppträder är discogänget ”The Hillstreet Band” förstärkt med musiker från Öland. Tillsammans skapar de musikalisk Ö-historia. The Moose Brothers, Sveriges bästa tributband till filmen The Blues Brothers showar loss från scen, likaså The Big Pipe Band. Att stå stilla och inte dansa loss är nästintill omöjligt.

– Miljön vid stadsmuseet är fantastiskt. Det är en av Borgholms bästa arenor mitt i city och 70's Live & Disco Inferno är så mycket mer än musik. Vi kommer åka omkring i en av originalbilarna från filmen Blues Brothers några dagar innan Disco Inferno och den kommer även ses under spelningarna kvällstid, säger Jonas Gustavsson.

Välkända klassiker som Everybody needs somebody, Le Freak, Ladies Night, We are family och Soul man är några av alla de som kommer höras. Under kvällen väntar överraskningar och olika spektakel. Mat serveras från Lundgrens Garage och det finns flera utebarer.

Eventuellt överskott går till takomläggningar vid Borgholms stadsmuseum.

Arrangörer är Borgholms Stadsmuseum och Jonas Gustavsson.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.