Annons

Succé för Ölandsbladets nya app

Ölandsbron byggdes inte på en dag. Men det var ungefär vad som behövdes för att placera Ölandsbladets nya app som en av de populäraste apparna på Öland.
Öland • Publicerad 5 juni 2018
På bara en dag blev Ölandsbladet en av Ölands populäraste appar. Möjligheten att läsa Ölandsbladets kvällsutgåva tror Chefredaktören Peter Boström är en av anledningarna.
På bara en dag blev Ölandsbladet en av Ölands populäraste appar. Möjligheten att läsa Ölandsbladets kvällsutgåva tror Chefredaktören Peter Boström är en av anledningarna.

– Fantastiskt, racken man, för att använda ett öländskt uttryck, skrattar Ölandsbladets Chefredaktör Peter Boström.

Redan under måndagskvällen tjuvstartade Ölandsbladet genom att skicka ut en första historisk kvällsupplaga till de som varit tidiga att ladda ned appen MinÖlandsbladet med sina mobiltelefoner i app store.

Annons

Ölandsbladet ingår i Gota-koncernen och det är genom Gotas utvecklingsenhet som Ölands lokaltidning kunnat berikas med en app.

– Som ölänning är man vanligtvis skeptisk till alla nymodigheter. Men när det handlar om Öland och nyttogrejer, då är vi ölänningar faktiskt jäkligt rappa. Och det visar inte minst vår app-lansering, säger Peter Boström.

För första gången i tidnings historia kommer nu Ölandsbladet ut med en utgåva varje dag och det kvällstid, hur tror du det uppfattas av ölänningarna?

– Som något extra, hoppas jag. Vi bjuder våra prenumeranter på några av dagens intressantaste artiklar som vi gjort under dagen. Många tycker det är en skön stund på kvällen att sjunka ned i soffan och läsa. Då kan vi vara med med artiklar och reportage som ändå är klara.

Missar pappersläsarna någonting?

– Nej då, artiklarna publiceras som vanligt i papperstidningen på tisdag-, torsdag- och lördagsmorgnar. Men för de som vill finns möjligheten att läsa artiklar i förväg, varje kväll, förklarar Peter Boström.

Hur firar Ölandsbladet succén?

– Ufh, har faktiskt inte hunnit klura på det än. På något sätt måste det bli. Men det är så mycket nu med Ölandsbladets Turistguide och vår tv-satsning som kommer i höst. Vi firar och jobbar samtidigt. Tur att vi är ölänningar, skrattar Peter Boström

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons