Annons

Stutterheim satsar på ny butik i Borgholm

Alexander Stutterheim ligger bakom internationellt uppmärksammade varumärken som Stutterheim och John Sterner. I påsk öppnar han butiken Stutterheim/John Sterner Shop i Borgholm.
BORGHOLM • Publicerad 12 april 2019
Alexander Stutterheim öppnar i påsk en butik i Borgholm där hans varumärken Stutterheim och John Sterner står i centrum.
Alexander Stutterheim öppnar i påsk en butik i Borgholm där hans varumärken Stutterheim och John Sterner står i centrum.Foto: Alexander Jensen

Varumärket Stutterheim säljs i fler än 1 500 butiker över hela världen och varumärket har två butiker, en i Stockholm och en i New York. Den tredje öppnas i påsk i Borgholm vid Storgatan, där även kläder från varumärket John Sterner ska säljas, som i nuläget inte har någon egen butik.

– En del kanske undrar varför jag inte öppnar en butik i London eller Paris men varför ska jag göra det? När jag trivs som bäst på Öland, säger Alexander Stutterheim.

Annons

– Det är egentligen en vansinnig satsning. Går det att sälja ulltröjor och regnrockar på Sveriges solsäkraste plats? Det är väl som att sälja sand i Sahara? Eftersom det låter omöjligt så måste jag prova. Jag älskar Öland och vill vara här mer.

Det blir mer än en butik som säljer kläder. Den ska bjuda på upplevelser, erbjuda specialprodukter som exempelvis prototyper till billigare priser och kunderna ska kunna utforma sina egna plagg genom att måttbestämma, välja färger och text. Butiken ska även fungera som en länk mellan det analoga och digitala.

– Många fysiska butiker har det tufft på grund av på konkurrensen från näthandeln. Det här blir ett test för att se om de båda världarna kan mötas och samspela med varandra.

– Härifrån kommer vi att livesända presentationen av nya produkter och andra nyheter till våra 75 000 följare på sociala medier, det blir centrum för kommunikationen.

Butiken smygöppnas på skärtorsdagen och kommer sedan ha öppet varje helg fram till sommaren, då det blir utökade öppettider.

–  Juni, juli och augusti blir det regelbundet men sedan har jag inte bestämt hur det kommer att se ut. Det beror på hur mycket jag kan vara här på Öland men jag hoppas det kan vara öppet på helgerna.

Han kommer själv att jobba i butiken.

– Jag ser fram emot att möta kunderna, det är väldigt givande och roligt. Jag hoppas på många intressanta diskussioner.

– Det ska bli härligt att vara här på Öland och slippa cirkusen i Stockholm där man knappt kan tänka. Här mår jag bra och kan skapa.

Vilka förhoppningar har du på den här butikssatsningen?

Annons

– Det vore roligt om folk hittade hit och vi fick snurr på det.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons