GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stranden utvecklas för fullt: Bravin satsar med kafé, servering och aktiviteter

En ny satsning med kafé, kiosk och massor av planer såsom en festival i sommar. Den öländska stranden med guldläget är på stark frammarsch igen.
– Det är glass, kaffe, smörgåsar och toast till att börja med, säger Mikael Bravin Karlsson på Granudden.
Mörbylånga kommun • Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 18 juni 2021
Bravin Karlsson serverar ”Abbe” sommarens första glass nere vid Granudden.
Bravin Karlsson serverar ”Abbe” sommarens första glass nere vid Granudden.Foto: Magnus Anderberg

Försköningen av Granudden i Färjestaden har gått successivt framåt. Beachfotbollsplanerna finns sedan ett par år tillbaka, cykelvägen har asfalterats senaste veckorna och kommunen är i full gång med att fixa till kring stranden.

– Sedan har vi ordnat grillplatser här med och det är kul att det börjar hända saker här igen.

Det har varit lite olika arrendatorer av serveringen senaste åren, Färjestadens GoIF hade kiosken ifjol.

– Jag har velat ta över sedan 2015. Nu har jag kontrakt till siste december och funkar det så vill jag utveckla det här stället och investera. Det finns gott om visioner, säger Mikael Bravin Karlsson.

– Det hände mycket här när jag var liten, sedan har det fallit lite i glömska.

Bravin är är ett namn som klingar bekant för de flesta ölänningar.

– Det var mormor och morfar (Boris Bravin) som startade Ölands djurpark. Så där har man ju nött sina första skor, jag är uppvuxen där.

Mikael Bravin Karlsson vid uteserveringen på Granudden.
Mikael Bravin Karlsson vid uteserveringen på Granudden.Foto: Magnus Anderberg

Han ser stor utvecklingspotential med serveringen.

– Det är glass, kaffe, smörgåsar och toast. Sedan får vi se om det blir mer tillagning framöver om jag får upp standarden på köket här.

”Vi har planer på sätta upp endagarsfestival med någon artist som är lite dragplåster”
Mikael Bravin Karlsson.

Han har tillstånd för mer lagad mat.

– Planen är att ha mer mat framöver om jag fortsätter här, á la carte. Men jag vill ha upp nivån här innan det är aktuellt. I så fall senare i sommar och enklare plockmat, säger han.

– Det händer mycket här nu och jag tror det kan bli fint samarbete med nya restaurangen (Barefoot by the beach) på Talludden. Man kan glida lite mellan ställena.

Granudden lär få en ny vår – i sommar.

– Fritidsgården ska ha verksamhet här, det är samarbete på gång med bildningsförbundet (Bilda) och det blir aktiviteter för Färjestadens GoIF och tennisklubben, berättar Bravin Karlsson.

Bilda är även behjälpliga med ljud, ljus och scen till ett speciellt projekt.

– Vi har planer på sätta upp endagarsfestival med någon artist som är lite dragplåster i stil Mikael Rickfors eller Tommy Körberg och sedan lokala band. Det skulle funka för 500 sittande personer i publiken här. Förhoppningsvis blir det av någon gång i juli eller augusti.

Bravin Karlsson serverar ”Abbe” sommarens första glass.
Bravin Karlsson serverar ”Abbe” sommarens första glass.Foto: Magnus Anderberg
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.