GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Storsäljare vid jul: Färska skaldjur, sill och lax

Nisses Fisk startades 1988 av Nisse och Mona Lundberg. Sedan januari 2018 drivs företaget av sönerna Tobias och Mattias Lundberg.
Mattias Lundberg på Nisses Fisk har en favorit bland årets sillinläggningar.
Mattias Lundberg på Nisses Fisk har en favorit bland årets sillinläggningar.
Foto: Lars Stenberg

De senaste åren har köket utvecklats mycket. På Nisses Fisk arbetar sex personer. Veckan innan jul är det öppet sju dagar i veckan och då utökas personalstyrkan med några till.

– I år kommer vi utöka antalet av våra egna sillinläggningar och jag tror vi landar på åtta till tio sorter det här året. Vi får se vilken som blir mest populär, min egna favorit är en som är smaksatt med curry och fänkål, säger Mattias Lundberg.

Inför jul säljs mycket sill och lax i olika former.

– Vi säljer även en del färdiga Janssons frestelse, röror, patéer med mera som vi gör själva i butiken.

En annan storsäljare vid jul är färska skaldjur.

– Alla vill kanske inte äta julmat eller bara passar på att festa till det lite extra när familjen är samlad, säger Mattias Lundberg.

Förra hösten började Nisses Fisk med sushi. Under julen görs ett uppehåll eftersom tiden inte räcker till.

– Men när jul och nyår är förbi blir det sushi igen, så bara håll utkik! Sushionsdagarna står vi fast vid, är man däremot lite fler går det alltid beställa till andra dagar, avslutar Mattias Lundberg.

Läs mer