Annons

Stormen Otto: ”Tekniker ute i fält för att laga de fel stormen lämnat efter sig”

Blåst på stormen Otto? Vid midnatt kom larm om träd över vägen norr om Mörbylånga, men mer än så hade inte räddningstjänsten på Öland att göra.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 18 februari 2023 • Uppdaterad 20 februari 2023
Stormen Otto drog in över södra Sverige inatt.Vid midnatt kom larm om träd över vägen i Mörbylånga. Bilden är från ett annat tillfälle.
Stormen Otto drog in över södra Sverige inatt.Vid midnatt kom larm om träd över vägen i Mörbylånga. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Mikael Persson

Klockan 23.33 kom ett larm om hinder på väg 943 norr om Mörbylånga.

– Natten har varit relativt lugn. Det var ett träd som täckte halva vägen. Under tiden räddningstjänst var på plats så stängde de av vägen, säger Jakobine Fredskov på Trygghets- och larmcentralen.

Annons

643 av Eons kunder i Mörbylånga kommun var runt 8-tiden utan el efter strömavbrottet som inträffade natten mot lördag. Det berörda området var Mysinge, Kleva, Stora Frö och Haga Park. Orsaken till strömavbrottet uppges vara kraftig vind i samband med stormen Otto.

”Arbetet är nu återupptaget och servicetekniker är ute i fält för att laga de fel som stormen lämnat efter sig”, skrev man på hemsidan.

Klockan 9.30 under lördagsförmiddagen var det 249 kunder utan el. Eon meddelade att det var ett träd som fallit och som skulle plockas bort.

Uppdatering. Alla hushåll ska nu ha fått sin ström tillbaka.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons