Annons

OVÄNTADE BEHOVET: Nya butiken fick tänka om – ”Tråkigt att säga nej”

Den stora efterfrågan fick ägarna att tänka om och sedan två veckor byter de klockbatterier. Samtidigt lanserar de nu också en ny robot.
Borgholm • Publicerad 29 oktober 2021 • Uppdaterad 3 november 2021
Annette Fors och Ted Johansson demonstrerar ”Visioffice” som ger individuellt anpassade progressiva glasögon.
Annette Fors och Ted Johansson demonstrerar ”Visioffice” som ger individuellt anpassade progressiva glasögon.Foto: Alexander Jensen

I somras slog Optiktjänst upp portarna i Svenssons Ur & Gulds gamla lokal i Borgholm. Tanken var att det skulle bli en renodlad optikerbutik utan klockor och smycken, men nu har man fått tänka om lite. Sedan två veckor tillbaka byter de batterier på klockor.

Annons

– Från början hade vi inte tänkt göra det för vi hade inte kunskapen. Men efterfrågan har varit väldigt stor. I somras kom det flera personer varje dag och frågade om det, säger butikschefen Ted Johansson, en av fyra delägare.

Oväntat?

– Vi trodde kanske inte att efterfrågan skulle vara så stor. Men samtidigt har Svenssons Ur & Guld varit verksamma väldigt länge och folk är vana vid att kunna göra det här så det är kanske inte så konstigt, säger Annette Fors, en av de andra delägarna.

Nu har de anställt Åsa Moqvist, som av en händelse har erfarenhet av batteribyte på klockor sedan tidigare.

– När hon började här ville vi nyttja hennes kunskap med tanke på den stora efterfrågan. Det känns bra att kunna erbjuda den servicen. Det är tråkigt att behöva säga nej till kunder och förhoppningsvis kan det ge ringar på vattnet, säger Ted Johansson.

Kan ni byta batterier på alla klockor?

– De flesta vanliga klockorna går bra men inte dykarklockor och guldklockor, då får man gå till en urmakare.

Annette Fors och Ted Johansson blev överväldigade av den stora efterfrågan på klockbatterier och sedan två veckor erbjuder Optikertjänst i Borgholm den tjänsten. I bakgrunden syns nya satsningen ”Visioffice”.
Annette Fors och Ted Johansson blev överväldigade av den stora efterfrågan på klockbatterier och sedan två veckor erbjuder Optikertjänst i Borgholm den tjänsten. I bakgrunden syns nya satsningen ”Visioffice”.Foto: Alexander Jensen

De har också satsat på roboten ”Visioffice” som är en stor tillgång i utprovningen av progressiva glasögon.

– Den mäter ögonrörelser och var pupillerna sitter i förhållande till bågen. Det innebär att glasögonen blir mer individuellt anpassade, säger Annette Fors.

– Den tar bort många av de störningar som man kan uppleva med progressiva glasögon. Det är ett väldigt bra verktyg som använder den senaste tekniken, tillägger Ted Johansson.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons