Annons

Stökig bilfärd på Ölandsbron - misshandlad och hotad: ”Skulle urinera på mig”

En bokstavligen våldsam bilfärd över Ölandsbron har fått sitt rättsliga efterspel.
– Han skulle urinera på mig och hoppa sönder mitt huvud.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 10 mars 2021 • Uppdaterad 11 mars 2021
En bilfärd över Ölandsbron ledde till både åtal och fällande dom. (Bilden tagen vid ett annat tillfälle.)
En bilfärd över Ölandsbron ledde till både åtal och fällande dom. (Bilden tagen vid ett annat tillfälle.)Foto: Malin Edeborg

Det var sen aprilnatt förra året ett festsällskap på tre personer satte sig i en bil för att få skjuts från Färjestaden till Kalmar.

På Ölandsbron blev en av dem plötsligt aggressiv mot en av medpassagerarna, först verbalt, sedan fysiskt med flera knytnävsslag mot ansikte och hals.

Annons

– Han skulle urinera på mig och hoppa sönder mitt huvud. Jag fruktade för mitt liv och vågade inte säga eller göra något, berättade den påhoppade i rätten.

På Kalmarsidan fortsatte hoten och slagen och mardrömsfärden fick sitt slut först när den misshandlade kunde fly ur bilen under färd, då i låg hastighet på Norra vägen.

27-åringen bakom misshandeln döms nu för olaga hot och misshandel. Påföljden bestäms till fyra månader i fängelse.

I rätten nekade 27-åringen till brott.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons