Annons

Stockholm och New York - Stutterheim finns även i Borgholm

Den internationellt erkända modedesignern Alexander Stutterheim har öppnat ny butik i Borgholm, som blir den tredje utöver New York och Stockholm.
BORGHOLM • Publicerad 26 juni 2019
Alexander Sutterheim öppnade butiken i påsk för att han vill tillbringa mer tid på Öland som han älskar.
Alexander Sutterheim öppnade butiken i påsk för att han vill tillbringa mer tid på Öland som han älskar.Foto: Alexander Jensen

Alexander Stutterheims regnrockar har blivit en internationell succé och kändisar som Jay Z och Kanye West har setts bära dem. Varumärket Stutterheim säljs i fler än 1 500 butiker över hela världen och har tre egna butiker, i Stockholm, i New York och sedan i påskas även i Borgholm. Där säljs även kläder från hans andra projekt, John Sterner som erbjuder exklusiva ulltröjor i olika modeller.

– En del kanske undrar varför jag inte öppnar en butik i London eller Paris men varför ska jag göra det? När jag trivs som bäst på Öland, säger Alexander Stutterheim.

Annons

– Det är egentligen en vansinnig satsning. Går det att sälja ulltröjor och regnrockar på Sveriges solsäkraste plats? Det är väl som att sälja sand i Sahara? Eftersom det låter omöjligt så måste jag prova. Jag älskar Öland och vill vara här mer, fortsätter han.

Men det har blivit mer än bara en regnrock. Den används av många som en vår- och höstjacka men också på sommaren.

– Den funkar bra i regn och blåst men också i sol. Folk använder den i alla väder för de tycker att den är snygg.

Butiken har börjat bra. Tröjorna är omtyckta och skona Rainwalkers har gått väldigt bra.

– Det är roligt och vi har fler produkter på väg in. Vi släpper en tunnare regnrock som passar bra till sommaren. Vi har nyligen fått in piketröjor och strumpor i ekologiskt merinoull från John Sterner.

Den senaste regnrocken har skapats genom ett samarbete med Marc Jacobs.
Den senaste regnrocken har skapats genom ett samarbete med Marc Jacobs.Foto: Alexander Jensen

De släppte också nyligen en regnrock som har skapats genom ett samarbete med den världskände designern Marc Jacobs.

– Det är en stor grej för varumärket att få samarbeta med honom. Jag tror ingen svensk designer har gjort det tidigare. Jag blev bjuden på hans fest i New York men jag struntade i det. Jag vill hellre vara på Öland.

Varför trivs du så bra på Öland?

– Det är något magiskt med den här ön helt enkelt. Mitt huvud och min själ funkar så mycket bättre här. Stressen släpper så fort man åker över Ölandsbron. Det är här jag får mina bästa idéer. Är man en skapande människa måste man ha det lugnt och skön.

Stutterheim/John Sterner shop ska bjuda på upplevelser, erbjuda specialprodukter som exempelvis prototyper till billigare pris.
Stutterheim/John Sterner shop ska bjuda på upplevelser, erbjuda specialprodukter som exempelvis prototyper till billigare pris.Foto: Alexander Jensen

Stutterheim/John Sterner shop är mer än en butik som säljer kläder. Den ska bjuda på upplevelser, erbjuda specialprodukter som exempelvis prototyper till billigare priser och kunderna ska kunna utforma sina egna plagg genom att måttbestämma, välja färger och text. Butiken ska även fungera som en länk mellan det analoga och digitala.

Annons

– Många fysiska butiker har det tufft på grund av på konkurrensen från näthandeln. Det här blir ett test för att se om de båda världarna kan mötas och samspela med varandra.

– Härifrån kommer vi att livesända presentationen av nya produkter och andra nyheter till våra 75 000 följare på sociala medier, det blir centrum för kommunikationen.

Kunder som kliver in i butiken blir nog överraskade över att det är en förhållandevis mörk lokal.

– Den är mörk, vi har tända ljus och lugn musik. Jag tycker att man kopplar av bättre då.

Han kommer själv att jobba i butiken.

– Jag ser fram emot att möta kunderna, det är väldigt givande och roligt. Jag hoppas på många intressanta diskussioner.

– Det ska bli härligt att vara här på Öland och slippa cirkusen i Stockholm där man knappt kan tänka. Här mår jag bra och kan skapa.

John Sterner erbjuder exklusiva ulltröjor i ekologiskt merinoull.
John Sterner erbjuder exklusiva ulltröjor i ekologiskt merinoull.Foto: Alexander Jensen
Kunderna kan utforma sina egna plagg genom att måttbestämma, välja färger och text.
Kunderna kan utforma sina egna plagg genom att måttbestämma, välja färger och text.Foto: ARKIV
Alexander Stutterheim kommer själv att jobba i butiken och ser fram emot att tillbringa mer tid på Öland.
Alexander Stutterheim kommer själv att jobba i butiken och ser fram emot att tillbringa mer tid på Öland.Foto: Alexander Jensen
Alexander Stutterheim med sina världskända regnrockar som fungerar bra i alla väder.
Alexander Stutterheim med sina världskända regnrockar som fungerar bra i alla väder.Foto: Alexander Jensen
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons