unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Stenugnsbageri planerar att öppna till midsommar

Flera olika sorters bröd, bullar, crossianter, längder och småkakor kommer finnas på hyllorna i slutet av juni när Stenugnsbageriet Olof tar emot första kunderna.
Anna K Sjögren planerar att öppna Stenugnsbageri Olof i Borgholm i slutet av juni.
Anna K Sjögren planerar att öppna Stenugnsbageri Olof i Borgholm i slutet av juni.
Foto: Privat

Anna K Sjögrens bakintresse har funnits så länge hon kan minnas. I Stenugnsbageriet blir det flera sorters bröd av typen levain och även lite grövre bröd till stor del bakade av Ölandsvete.

– Förhoppningsvis även flera kultursorter (äldre spannmålssorter). Brödet bakas med surdeg. Sedan blir det förstås bullar, croissanter, längder, småkakor med mera. Dock inga konditorigrejer, det vill säga bakelser, tårtor med mera. Det är ett bageri med butik, jag ska alltså inte ha något kafé.

Om allt blir som planerat öppnar Stenugnsbageriet lagom till midsommar.

– Tanken är att hålla öppet året om men självklart så får jag prova mig fram och se om det går.

Annas farfars farfar hette Olof Sjögren. Han flyttade från Ven till Öland 1843. Stenugnsbageriet Olof är uppkallat efter honom.

quote
Det är tack vare den anknytningen som jag har tillbringat alla mina somrar här på Öland

– Han byggde bland annat gården ”Stora Nyborg”, det gula huset på Storgatan som är Folkan idag. Det är tack vare den anknytningen som jag har tillbringat alla mina somrar här på Öland. Om han inte hade etablerat sig här så hade väl jag och min familj inte hittat hit. Min farfar Folke Sjögren var född här men flyttade till Göteborg där min pappa föddes och jag är uppvuxen.

Sedan tre år tillbaka är Anna bosatt i Borgholm tillsammans med sin man.

Anna är frilansjournalist sedan 20 år tillbaka och skriver om mat, livsmedel och gastronomi i tidningar som Allt om Mat och Livsmedel i fokus samt i böcker.

– Jag arbetar även med uppdrag åt Länsstyrelsen i Kalmar län och Region Kalmar län. Tack vare mitt jobb har jag fått möta många duktiga hantverkare både i vår region och i andra delar av Sverige och i världen. Jag inspireras av dem och tycker att det ska bli roligt att få utlopp för mitt stora intresse för bra bröd i Borgholm och att kombinera mitt arbete som journalist med att baka och vill även hålla kurser i bakning med surdeg.

Stenugnsbageriet kommer ligga intill Malkars.

Läs mer