Annons

Startar insamling till krigsdrabbade Ukraina – ”Får göra det lilla man kan”

I eftermiddag kommer det att finnas möjlighet att lämna in saker på Borgholms torg till behövande i det krigsdrabbade Ukraina.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
BORGHOLM • Publicerad 1 mars 2022 • Uppdaterad 2 mars 2022
Elisabet Angelin, vd på Tomas Buss.
Elisabet Angelin, vd på Tomas Buss.Foto: Pressbild

Klockan 16.30 idag anordnar Borgholms kommun och Svenska kyrkan en manifestation till stöd för Ukraina på Borgholms torg. I samband med detta anordnas också en insamling till behövande i det krigsdrabbade landet. Det är Elisabet Angelin, vd på Tomas buss, som är initiativtagare.

– Jag skulle åka privat med bilen och lämna till insamlingen i Kalmar och frågade om det var några fler i byn som ville skänka något och det slutade med att bilen blev full, säger Elisabet Angelin och fortsätter:

Annons

– Sedan hörde Hälsocentralen i Borgholm av sig och sa att de hade mycket att skänka men ingen transport och undrade om jag kunde hjälpa till. Jag har en buss så då löste vi det.

Mellan klockan 16.00 och 16.30 kommer hon att stå med bussen i anslutning till kommunhuset i Borgholm. Lions finns också på plats för att hjälpa till att lasta in sakerna. Sedan levereras det till insamlingen i Kalmar där det sedan lastas vidare för transport till Ukraina.

– Det viktigaste är inte varma kläder även om det också behövs. Utan främst behövs det sjukvårdsmaterial som sårtvätt, bandage och även mediciner som exempelvis paracetamol. Men också batterier, ficklampor, powerbanks och hygienartiklar.

Hon berättade om insamlingen igår på Facebook och gensvaret har varit stort.

– Det är underbart att så många vill hjälpa till. Man får göra det lilla man kan göra i en sådan här situation.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons