Annons

Stänger en av Ölands bästa krogar – satsar på andra projekt

Daniel Christou lämnar Gamla Televerket Vin & Bistro efter ett och ett halvt år. Han satsar istället på andra projekt.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 10 oktober 2023
Daniel Christou stänger Gamla Televerket Vin & Bistro.
Daniel Christou stänger Gamla Televerket Vin & Bistro.

Våren 2022 tog Daniel Christou över krogen Gamla Televerket Vin & Bistro som enligt Tripadvisor är en av Ölands bästa krogar. Ett och ett halvt år senare stänger Daniel Christou krogen. Han har sagt upp arrendet och väljer i nuläget att fokusera helt på Hökarboden i Stora Rör.

– Det är ett tråkigt beslut men det är verkligheten. Det är alldeles för mycket jobb och för liten belöning, jag tycker inte det är värt det. Det är höga kostnader och det senaste åren har gästerna blivit färre, säger Daniel Christou och fortsätter:

Annons

– Räntorna och kostnaderna stiger och jag har full förståelse för att folk inte kommer och äter trerätters då, de tar hellre en pizza. Vi väljer nu att bromsa i tid och satsar istället på Hökarboden.

Henrik och Cecilia ”Cicci” Palmgren, som äger Gamla Telverket, har inte gjort klart med någon ny arrendator ännu.

– Det är ett väldigt tråkigt besked, både för oss och Borgholm. Vi arbetar i nuläget med att hitta en ny arrendator till restaurangen, säger Henrik Palmgren.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons