Vattnet stängdes av på öländska orten

En läcka påverkade vattenförsörjningen.
”När vattnet är tillbaka ska du öppna kranen försiktigt – det kan finnas luft i ledningarna efteråt. Låt vattnet rinna en stund tills det blir klart.”
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga • Publicerad 17 december 2021 • Uppdaterad 19 december 2021
”Under tiden vattnet är avstängt ska vattenkranar vara avstängda”.
”Under tiden vattnet är avstängt ska vattenkranar vara avstängda”.Foto: icefront

Det var vid gatorna Fågelvägen och Trollstigen i Mörbylånga som det uppstått en vattenläcka som påverkade vattenförsörjningen för abonnenter under fredagen.

Vattnet stängdes av i området vid 14.25-tiden och skulle vara avstängt under ett par timmar.

”Under tiden vattnet är avstängt ska vattenkranar vara avstängda”, skrev Mörbylånga kommun.

”När vattnet är tillbaka ska du öppna kranen försiktigt - det kan finnas luft i ledningarna efteråt. Låt vattnet rinna en stund tills det blir klart. Om vattnet är missfärgat efter avstängningen kan det bero på att det blandas med luft eller med rost i ledningar. Missfärgningen är inte farlig. Det kan vara bra att vänta med vittvätt direkt efter avstängningen.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.