Stänger av vattnet centralt: Tiotal timmar – de berörs

Täck upp för husbehov – det är rådet för ölänningarna när vattnet stängs av i veckan, det berör ett flertal gator och fastigheter.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 24 augusti 2021
Området som berörs av avstängningen är inringat.
Området som berörs av avstängningen är inringat.Foto: Mörbylånga kommun

Det är onsdagen den 25 augusti som flera fastigheter i centrala Färjestaden att beröras av en vattenavstängning enligt Mörbylånga kommun.

”Vattnet kommer att stängas av klockan 09.00 och beräknas vara klart innan kl. 18.00.”

Det handlar om fastigheter i centrala Färjestaden, bland annat hela eller delar av Storgatan, Sommarogatan, Sjöbergs gata, Telegatan, Hantverkargatan, Ekvägen, Vintergatan och Hässelstigen.

”Missfärgningen är inte farlig”
Mörbylånga kommun

Arbetet genomförs för att förnya vattenledningsnätet och råden till de berörda ölänningarna är att tappa upp vatten för husbehov, starta inte disk- och tvättmaskiner samt att låta kranarna vara stängda som vanligt eftersom att vattnet släpps på när arbetet är avslutat.

”Om vattnet är missfärgat efter avstängningen, låt det rinna en stund tills det blir klart. Missfärgningen är inte farlig. Vattnet blir missfärgat då det blandas med luft. Annan färg kan vara rost i ledningar.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.