Annons

Städa – ta en bild – tävla med Naturskyddsföreningen

Under mars månad utmanar Ölands Naturskyddsförening alla att delta i en strandstädningstävling.
Öland • Publicerad 20 februari 2019 • Uppdaterad 21 februari 2019
Under mars månad kan alla på ett enkelt sätt delta i Ölands Naturskyddsföreningens skräpstädningstävling. Städa – på en strand eller någon annanstans, ta en bild och skicka den till föreningen.
Under mars månad kan alla på ett enkelt sätt delta i Ölands Naturskyddsföreningens skräpstädningstävling. Städa – på en strand eller någon annanstans, ta en bild och skicka den till föreningen.Foto: Privat

När vårvädret är skönt kan vem som helst ta med sig en påse på promenaden och passa på att städa skräp. Tävlingen som Ölands Naturskyddsförening anordnar heter Strandstädningstävling och pågår från den första till den sista mars.

– Men det måste inte vara en strand som man plockar skräp på. Skräp finns tyvärr överallt, säger Liselotte Wetterstrand.

Annons

Tävlingen är enkel. Välj en plats där du vill städa. Ta en bild på dig själv, det du har städat och var det är. Skicka bilden till oland@naturskyddsforeningen.se och skriv ditt namn och telefonnummer som ett meddelande.

Alla bilder blir sedan en utställning på Ölands folkhögskola när Naturskyddsföreningen har kretsstämma. Då lottas även priser ut bland dem som har deltagit i tävlingen.

– Det är bra om man sorterar plast för sig när man plockar upp skräpet, säger Liselott Wetterstrand.

– Och om man har problem att frakta bort skräpet går det bra att meddela det så löser vi det.

Säckar och påsar kan hämtas på kommunhusets servicecenter i Borgholm och Mörbylånga, samt i hamnarna i Borgholms kommun och på biblioteken i Mörbylånga kommun.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons