Annons

Författarträff i Sandvik

Charlotte Sirc och Elisabeth Öhman vill införa ett litterärt inslag under Öland Spirar, vilket är helt nytt för den helgen. De inleder i år med att ha författarträff, boksignering och ”speedcoachning” i Sandviks hamn.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Sandvik • Publicerad 5 maj 2021
Charlotte Sirc, översättare, lektör och redaktör, och Elisabeth Öhman, författare och journalist, vill slå ett slag för litteraturen under Öland Spirar.
Charlotte Sirc, översättare, lektör och redaktör, och Elisabeth Öhman, författare och journalist, vill slå ett slag för litteraturen under Öland Spirar.Foto: Privat

– Det ska bli så roligt att få träffa läsare igen, det har man ju inte kunnat göra på över ett år, säger Elisabeth Öhman, journalist och författare boende i Gillberga.

Hon och Charlotte Sirc, som är översättare, lektör och redaktör, kom på idén att anordna en så kallad ”drive-in-signering” av sina böcker. För sedan pandemin tog fart för drygt ett år sedan har de inte kunnat vara ute och signera böcker och träffa läsare som vanligt.

Annons

– Så vi ska vara i Sandviks hamn i en liten paviljong och signera böcker. Folk kan sitta kvar i bilen om de inte vill komma fram till oss, om man vill hålla distans. Och så kan man få den signerade boken samt betala genom fönstret, förklarar Elisabeth.

Charlotte som är lektör kommer också att erbjuda tips och råd om besökarnas egna texter.

– Man kan ta med sig ett utdrag ur sin text, cirka två A4-sidor är lagom, och så kan Charlotte läsa den och ge synpunkter, tips och råd, säger Elisabeth som själv även kommer att berätta lite om hur det är att vara författare och ge tips och råd om hur man kan jobba.

Duon hoppas på att fler författare på Öland ska bli intresserade av att fortsättningsvis lägga till en litterär knorr till Öland Spirar.

”Så vi ska vara i Sandviks hamn i en liten paviljong och signera böcker. Folk kan sitta kvar i bilen om de inte vill komma fram till oss, om man vill hålla distans. Och så kan man få den signerade boken samt betala genom fönstret.”
Elisabeth Öhman
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons