Annons

Spännande utställningar på Borgholms slott i sommar

Borgholms slott, ”Nordens skönaste ruin”, är ett av de stora besöksmålen på Öland.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 21 juni 2021
Dramatiskt värre – utställningen ”Borgholm under belägring visas på Borgholms slott”.
Dramatiskt värre – utställningen ”Borgholm under belägring visas på Borgholms slott”.Foto: Alexander Jensen

I sommar kan besökarna ta del av två historiska utställningar på Borgholms Slott.

I utställningen Borgholm under belägring skildras hur ett stormningsförsök av medeltidsborgen kan ha sett ut under 1300- och 1400-talen. I år har utställningen kompletterats med ytterligare föremål som påträffats vid de arkeologiska utgrävningarna kring slottet.

Annons

Den permanenta utställningen Uppgång & Fall berättar om Borgholms slotts turbulenta och dramatiska historia. Här kan man följa med på en svindlande tidsresa genom nio sekler. I slottets salar och trappor går besökaren i fotspåren av kungar, soldater och tjänstefolk som en gång har vandrat här. Till utställningen finns en audioguide, som besökaren kan ladda ner som app till sin smarta telefon.

Sommarens konstutställning är Homo sapien sapien som visas mellan 2 juli och 10 augusti. Hans Frode och Joel Schäfer bjuder på en upplevelse av ljus och bild i den mäktiga Drabantsalen.

Borgholms slott är ett spännande utflyktsmål för både stora och små.
Borgholms slott är ett spännande utflyktsmål för både stora och små.Foto: Peter Boström

​Borgholms Slott kan man upptäcka på egen hand och i egen takt, men möjligheten finns att följa med på en guidad rundvandring. Från och med veckan efter midsommar erbjuder Borgholms Slott dagliga guidade visningar 28 juni-13 augusti.

Det finns även speciella barn- och familjeguidningar. För barnen finns också en pristävling som heter Ordjakten. Här ska barnen försöka klura ut vad det är för ord som söks genom att hitta var alla bokstäverna är gömda. Till hjälp har barnen slottskartan – men kan man lita på den? Det gäller att inte gå vilse i mörka tornrum och skyttegångar.

För den som inte vill ta bilen från Borgholm eller promenera genom Slottsskogen finns chansen att ta slottståget som tuffar på mellan torget och slottet även denna sommar.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons