Annons

Spännande nyheter under tjejernas egen kväll i Färjestaden

När årets Tjejkväll i Färjestaden går av stapeln den 28 mars deltar flera företag med aktiviteter för första gången. Alltifrån konst till tatuering, inredningstips, kött och räddningstjänst.
Färjestaden • Publicerad 13 mars 2019
Marina Tinnert förbereder de goodiebags som Galleri Tinnert kommer att dela ut till de riktigt intresserade besökarna på kvällen den 28 mars, när Tjejkvällen i Färjestaden går av stapeln.
Marina Tinnert förbereder de goodiebags som Galleri Tinnert kommer att dela ut till de riktigt intresserade besökarna på kvällen den 28 mars, när Tjejkvällen i Färjestaden går av stapeln.Foto: Natalia Johansson

För knappt ett år sedan öppnade Galleri Tinnert upp sina portar i Arontorp. Det är långt mycket mer än bara ett galleri för konst av skilda slag. I butiken finns också design, konsthantverk, konstnärsmaterial och inramningsverkstad. Det är Ingemar och Marina Tinnert som driver verksamheten och som nu hälsar alla tjejer och damer välkomna att botanisera hos dem för första gången. Inte blir det sämre av att de ligger granne med Arontorps kroppkakor som har öppet hela kvällen.

Här saknas innehåll

Design och inredning satsar också Fastighetsbyrån på. Även de deltar för första gången i år och hos dem finns en inredare som deltar med tips och idéer till alla som behöver lite extra inspiration. En kort promenad därifrån håller Konditori Fiesta på Storgatan öppet för en stunds värme och fika.

På Ölands Köpstad kommer Gudrun Thielemann att finnas med sin bok och sina pyssel kring Ölandsgänget, hennes första bok för barn som vill lära känna södra Öland och Stora Alvaret.
På Ölands Köpstad kommer Gudrun Thielemann att finnas med sin bok och sina pyssel kring Ölandsgänget, hennes första bok för barn som vill lära känna södra Öland och Stora Alvaret.Foto: Gudrun Thielemann
Annons

Flera andra nykomlingar finns bland deltagarna. Alvarhus Media kommer att finnas på Köpstaden med sina böcker om Ölandsgänget och olika produkter, Räddningstjänsten och Mysinge Kött är andra, de senare kommer att finnas vid modevisningen när kvällen inleds.

– Vi behöver bli fler tjejer i Räddningstjänsten, det vore jätteroligt om vi kan berätta om vårt jobb så att fler blir intresserade, säger Camilla Andersson och berättar om flera aktiviteter under kvällen. Rulla brandslang, testa rullbandet, hjärt/lungräddning – eller bara lite trevligt mingel.

Merparten av Tjejkvällens aktiviteter pågår i hamnen och på Köpstaden. Men med hjälp av Toyota i Kalmar blir det inga problem att ta sig lite längre bort, till brandstationen eller till Arontorp. Flera bilar hämtar och lämnar på fasta hållplatser eller efter ett telefonsamtal från den som vill åka en bit under kvällen.

Ny aktivitet är däremot inte den modevisning som liksom tidigare år inleder kvällen. Alltid lika uppskattad där den hålls på Hotel Skansen, alltid lika lång kö före insläppet, alltid lika välkomna gåvor till dem som kommer.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons