Annons

Sommarteater i Himmelsberga – ”Vi har alla förutsättningar för att det skall kunna hållas avstånd”

Theatre Fruticosa är en amatörteaterförening som har spelat sommarteater på Öland sedan 1983 och på Himmelsberga sedan 1986.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Himmelsberga • Publicerad 21 juni 2021
Theatre Fructicosa återkommer till Himmelsberga även denna sommar.
Theatre Fructicosa återkommer till Himmelsberga även denna sommar.Foto: Frida Emtorp

– Denna sommar blir, liksom fjolårets, speciell och annorlunda än de flesta av de 38 tidigare. Vi har dock kommit fram till att vi spelar. I år, kanske mer än någonsin, kommer det att finnas behov av att kunna få en stunds avkopplande underhållning, säger Mikael Ahlberg.

Årets föreställning heter ”Milde Moses”, en skröna om vad som kan ha hänt i Himmelsberga under efterkrigstidens 1950-tal. Försvarsmaktens representanter kommer till byn för att ta del av hemvärnets tankar om hur öns försvar bäst kan rustas för framtiden.

”En stunds avkopplande underhållning”
Mikael Ahlberg, Theatre Fructicosa
Annons

Spelplatsen är utomhus och rymmer hundratals besökare.

– Vi har alla förutsättningar för att det skall kunna hållas avstånd och givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om vad som gäller. Det innebär att när publikantalet nått denna gräns så måste vi sluta att sälja biljetter. Vi får hoppas att de som, i så fall, inte kan tas emot kan återkomma till senare föreställningar-.

Kan det bli aktuellt med extra föreställningar?

– Ja, en sommar som denna så är vi öppna för alla möjligheter. Vanliga somrar är vädret vårt största orosmoment, det är också därför vi inte har någon möjlighet till förköp av biljetter. Men, vår spelplats rymmer många besökare och därför kan vi normalt ta emot ett stort antal besökare på en kväll om föreställningar måste ställas in på grund av regn. Beroende på vilka restriktioner som gäller är det inte säkert att vi har den möjligheten i år, säger Mikael Ahlberg.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons