Annons

Sommarölänning uppträder på Oscarsgalan

Molly Sandéns sånginsats kan belönas med en Oscars och nu är det också klart att hon ska uppträda på förgalan.
Öland • Publicerad 19 april 2021
Molly Sandéns sånginsats kan belönas med en Oscars och nu är det också klart att hon ska uppträda på förgalan.
Molly Sandéns sånginsats kan belönas med en Oscars och nu är det också klart att hon ska uppträda på förgalan.Foto: vzphotos

Sedan tidigare är det klart att låten ”Husavik” från filmen ”Eurovision song contest: The story of fire saga” är oscarsnominerad. Den har skrivits av svenska Max ”Fatmax Gsus” Grahn, 33, och Rickard Göransson, 37, tillsammans med amerikanen Savan Kotecha, 42, som dock bor och verkar i Sverige.

Men det är sommarölänningen Molly Sandén som sjunger låten och nu är det också klart att hon ska uppträda på Oscars förgala.

Annons

Men hon kommer inte kunna vara på plats eftersom sångerskan inte fick arbetstillstånd i USA. Därför kommer ett förinspelat nummer med Molly Sandén från staden Husavik att visas på galan.

– Det känns surrealistiskt att läsa mitt namn i den här line upen. Jag ska spela på Oscarsgalan. Just nu mitt i repetitionerna slår det mig igen vilken otrolig låt det här är och hur hedrad jag är att vara en del av den här filmen och det större budskapet den kommunicerar. Tack igen Max ”Fatmax Gsus” Grahn, Rickard Göransson, Savan Kotecha, Netflix och Will Ferrell för att ni trodde på underdogen och att göra min barndomsdröm till verklighet, skriver Molly Sandén på sin instagram.

I somras spelade Molly Sandén in en video med en akustisk version av låten på Öland.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons