Annons

Sommarjobb på skrivarkurs – unikt erbjudande till ungdomar

Skrivarläger och feriepraktik i ett med lön som för ett vanligt sommarjobb. Så beskrivs det samarbete som skall ske mellan kommunerna i Kalmar län.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 12 mars 2021
Feriepraktik och skrivarläger i ett är en ny aktivitet som erbjuds ungdomar i Kalmar län i sommar.
Feriepraktik och skrivarläger i ett är en ny aktivitet som erbjuds ungdomar i Kalmar län i sommar.Foto: Mörbylånga kommun

Älskar du att skriva? Skulle du vilja se din egen text i tryck? Då kan Skrivsommar genom feriepraktik vara något för dig. Det är frågorna som samtidigt är ett unikt erbjudande till ungdomar i Mörbylånga kommun.

Skrivsommar är skrivarläger och feriepraktik i ett och innebär att deltagarna får lön som för ett vanligt sommarjobb men där man deltar för att skriva texter till en antologi.

Annons

I tre veckor deltar ungdomarna i aktiviteten som är förlagd till Emmaboda. ”Tillsammans med regionförfattaren Ami Andersson utvecklar du ditt skrivande och skapar ditt eget bidrag till antologin – du får din text tryckt och utgiven!” skriver Mörbylånga kommun på sin hemsida.

Inspirerande skrivövningar, studiebesök i skrivandets anda, gästföreläsare, högläsning och mycket mer blir innehållet i kursen.

För att få delta i projektet måste ungdomarna bli godkända för feriepraktik av Mörbylånga kommun. Den som blir antagen till kursen får fri resa med kollektivtrafik till Emmaboda.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons