Annons

Sommarens utställning på Solliden är unik

En av världens mest berömda glaskonstnärer Bertil Vallien har bjudits in till Sollidens Slott för att skapa en utställning i den engelska parken.
Borgholm • Publicerad 4 februari 2021 • Uppdaterad 5 februari 2021
Bertil Valliens unika utställning kommer ses i den engelska parken på Sollidens slott.
Bertil Valliens unika utställning kommer ses i den engelska parken på Sollidens slott.Foto: Pressbild

I utställningen som Bertil Vallien gett namnet Gatekeeper, presenterar han resultatet av ett långvarigt konstnärligt experimenterade på ett unikt sätt under bar himmel.

– Vi är jätteglada över samarbetet med Bertil Vallien och det är fantastiskt att en av världens främsta glasformgivare kommer att göra sin första riktiga ”Open Air” utställning hos oss på Solliden, säger Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott.

Bertil Vallien är en av världens främsta glasformgivare.
Bertil Vallien är en av världens främsta glasformgivare.Foto: Pressbild
Annons

”Taket är en blå himmel. Golvet är grönt gräs. Väggar är årstidens färger. Stora skulpturer med glasets begränsningar. Järnet är tillägg. De konkurrerar, stöttar, sammanbinder och bildar ett sammanhang. En prunkande boning är centrum. Omgiven av manshöga gestalter bärandes förglasade minnen. Väktare. Spåmän på höga stolar. Ljusets påverkan ger magin i glaset: reflekterar, omsluter, förför. Spår av något som var där - blev fångat! Eller bara försvann? Glas äter ljus!” – Bertil Vallien

””Det är fantastiskt att en av världens främsta glasformgivare kommer att göra sin första riktiga ”Open Air” utställning hos oss””
Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott.

I nära samarbete med sina medarbetare på Kosta Glasbruk färdigställer nu Bertil Vallien sina skulpturer skapade till Solliden.

Gatekeeper öppnar den 12 maj 2021 och pågår till den 3 oktober 2021.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons