unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Nytt besked: Smittskyddsläkaren vill ha distansundervisning för högstadiet och gymnasiet

Smittskyddsläkaren i Kalmar län rekommenderar distansundervisning vid länets högstadieskolor och gymnasier under nästa vecka.
Distansundervisning rekommenderas nästa vecka.
Distansundervisning rekommenderas nästa vecka.

Det är den höga förekomsten i länet av den mer smittsamma brittiska varianten av coronaviruset som kan ge covid-19 och en oro för att smittspridningen kan ta ytterligare fart när eleverna kommer tillbaka efter sportlovet som ligger bakom rekommendationen, skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande.

Undantag kan göras för praktiska moment som inte kan skjutas upp och examinationer som inte kan skjutas upp eller ske på distans. Undantag kan också ske för elever på introduktionsprogram, inklusive språkintroduktion, om det bedöms att fjärr- eller distansundervisning inte kan tillgodose elevernas behov.

Det är slutligen de enskilda huvudmännen som beslutar om distansundervisning och omfattning av denna.

Smittskyddsläkaren understryker att liksom tidigare är det viktigaste att hålla avstånd, undvika nära nya kontakter utanför den krets man redan umgås med i skolan eller i privatlivet och att stanna hemma och provta sig vid symtom.

Läs mer