GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SMHI: Så blir vädret över långhelgen – stora skillnader från dag till dag

Upp mot 20 grader ett par dagar – sedan 10 grader därefter. Det gäller att ha koll för att inte missa när solen håller sig framme på Öland i helgen.
Soldyrkare? Då gäller det att passa på att njuta på torsdagen.
Soldyrkare? Då gäller det att passa på att njuta på torsdagen.
Foto: wundervisuals

Kristi himmelsfärdshelgen och Öland spirar. Det brukar innebära att Öland ”öppnar” för säsongen med mycket folk – och de som kommer i år välkomnas till största del av solsken.

På onsdagen skriver SMHI: ”Idag och imorgon soligt, tidvis höga molnslöjor som kan vara täta och i natt kan det lokalt bildas dis eller dimma.”

Det blir ännu en solig dag på torsdagen med temperaturer uppåt 20 grader på många håll. Prognosen för Borgholm är 16–17 grader.

Men sedan ser det ut att komma ett litet bakslag i somriga yran – ett molntäcke drar sig in över ön och temperaturen sjunker till 10–11 grader enligt SMHI.

”Under fredagen närmar sig ett lågtryck söderifrån och i helgen väntas stora delar av landet beröras av regn och skurar. I början av nästa vecka blir det fortsatt ostadigt väder.”

Något varmare sedan igen över lördag och söndag.

På södra Öland däremot ska temperaturerna sjunka så lågt som 8–9 grader från fredag och sedan över resten av helgen.

Läs mer