Annons

SMHI: Gul varning – ”plötslig ishalka”

SMHI har utfärdat en gul varning vad gäller Öland. ”Från sent söndag kväll fram till måndag förmiddag tidvis regn eller blötsnö som kan frysa till på vägarna med ishalka som följd”.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 19 februari 2023 • Uppdaterad 20 februari 2023
SMHI går ut med en gul varning med risk för plötslig ishalka.
SMHI går ut med en gul varning med risk för plötslig ishalka.Foto: ChristiNistor

Gul varning utfärdades 11.40 på söndagen och gäller från klockan 21.00 på söndagskvällen till 10.00 på måndagsförmiddagen.

”Söndag kväll delvis regn och blötsnö samt yttemperaturer som allmänt sjunker till minusgrader och risk för tillfrysning på vägarna. Natt mot måndag rör sig omfattande nederbörd in från sydväst och breder ut sig åt nordost. Med det både regn, blötsnö samt inslag av underkylt regn. Även i samband med detta risk att det snabbt fryser till på vägarna. Sent måndag morgon eller förmiddag stiger temperaturen och risken för ishalka avtar”, skriver skriver SMHI.

Annons

Uppdatering: Vid 07.30-tiden på måndagen hade Trafikverket tagit bort sin halkvarning för Öland.

Enligt SMHI´s karta gäller vädervarningen inte från Mörbylånga och söderut- men kör försiktigt på vägarna ändå.

Över södra och mellersta Östersjön råder gul varning - kuling- från söndag eftermiddag ända fram till tisdag 05.00. Detta kan ställa till det för fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons