Annons

SMHI: Då bjuder helgen på bäst väder

Vårvärmen ser ut att vänta lite till men skönast väder ser det ut att bli på söndag.
Öland • Publicerad 16 april 2021
Foto: (ÖB)

Fredagen har bjudit på kallt och blåsigt väder. Det ser ut att bli soligt i helgen men något som kan likna vårvärme ser inte ut att komma förrän i mitten på nästa vecka.

– Det blir en del passerande moln och någon regnskur kan förekomma. Men helgen blir till stor del solig med enstaka stackmoln, säger Stina Karlsson, meteorolog på SMHI.

Annons

Imorgon lördag finns stora chanser till sol då det bara väntas lättare molnighet. Temperaturen väntas dock bli högst tio grader mitt på dagen men samtidigt väntas det bli blåsigt med byvindar på 13 meter per sekund.

På söndag väntas det också bli en hel del sol och då har faktiskt blåsten lugnat sig något, det väntas bara bli omkring åtta meter per sekund i byvindarna. Samtidigt blir det som mest tio grader.

I nuläget visar SMHI:s prognos att det fortsätter vara soligt med lite blåst och temperaturer omkring tio grader även under måndagen, tisdagen och onsdagen.

– Nästa vecka inleds med rätt så soligt och varmt väder. Men framåt mitten av veckan är prognosen osäker men det ser ut som att vi återigen går mot kyligare och ostadigare väder.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons