Annons

Slutkacklat i Runsten: Äggröran upphör

– Vi har försökt att hitta andra som kan ta över rodret men ingen har nappat, säger Susanne Forslund, ordförande i Runstens intresseförening.
Runsten • Publicerad 24 januari 2019
Det blir ingen fortsättning för Äggröran i Runsten.
Det blir ingen fortsättning för Äggröran i Runsten.Foto: Carin Svensson

Idén till att skapa evenemanget Äggröra kläcktes för tio år sedan och sedan dess har det utvecklats stort.

– Det är 100-tals personer som har varit med och hjälpt till under åren och vi har informerat de som varit trogna och tackat alla.

Annons

Utställare, musikband, loppis och försäljning har lockat tusentals besökare till Runstens evenemang under flera år. Någon traditionell Äggröra blir det inte i Runsten i år.

– Sist det anordnades var vi 6–7 stycken som jobbade med Äggröran ideellt och vi var en bra sammansvetsad grupp. Flera av de som hjälpt till med detta har varit med ända sedan starten.

Att Äggröran lägger ner tycker arrangörerna är väldigt tråkigt. Susanne Forslund hoppas att det kommer hända något nytt i Runsten framöver.

– Som mest så har det varit uppemot 7 000 besökare som besökt Äggröran och om någon är intresserad av att starta något nytt här så får de gärna kontakta oss i intresseföreningen.

Susanne hoppas att Påskön ska fortsätta leva vidare.

– Naturum Trollskogen invigs under påskhelgen så ett tips är att åka dit, avslutar hon.

Anledningen till att Äggröran lägger ner beror framförallt på att det inte finns tillräckligt med folk som kan hjälpa till och så är det sedan en lång tid tillbaka problem med parkeringsmöjligheter.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons