unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Skördetidstema i Himmelsberga

– Vi planerar för att hålla öppet mer eller mindre på vanligt vis nu, men givetvis med anpassningar, säger Julius Sääf.
Samlingsutställning i Konsthallen.
Samlingsutställning i Konsthallen.
Foto: Ölands Museum

Tanken är att på samma sätt som tidigare visa en samlingsutställning där de som har öppen ateljé nu i september kan visa verk.

– Vi visar också i september och oktober en utställning med verk av Helge Johansson i Lilla Hallen, som dock pausar tillfälligt 24-27/9 när vi har andra aktiviteter igång, säger Julius Sääf.

Den 26 september visar Veterantraktorklubben sina maskiner.
Den 26 september visar Veterantraktorklubben sina maskiner.
Foto: Ölands Museum

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 109 kr)

I Kaffestugan blir det skördetidstema sista helgen i september och lördagen den 26 september finns Veterantraktorklubben på plats för att visa sina maskiner.

– Samma dag kommer Hemslöjden vara här med familjeinriktat slöjdande. Museet är en bra startpunkt för besökare som vill få en överblick på konstnärer som det går att besöka.

Under oktober månad kommer Jonas Rahm med flera, experimentellt kulturarv och barnutställningen visa klassiska verk i en hall var av de tre som finns inne i konsthallen.

– Det kommer även bli ett antal programpunkter med bland annat musik under oktober månad. Vi hoppas kunna arrangera en berättarkväll som tidigare vid Allhelgonahelgen, säger Julius.

Det planeras även för att hållas öppet vid arkivens dag och därefter blir det någon form av julöppet den 21-22 november. Jultallrik serveras vid första advent med krigsårstema från 1940-talet.

– Temat blir ju lite passande det här året, säger Julius Sääf.