Annons
Skördetider för lamm och får i Äpplerum
I våras föddes alla Lammbutikens lamm och under hela sommaren har de varit ute på bete för att vårda de vackra öländska ängarna och naturbetesmarkerna.
Äpplerum • Publicerad 23 september 2024
Ullen klipps till garn och för att tovas. Lamm och får slaktas för att bli höstens godaste grytor, smakrik salami eller hamna på grillen. Kvar blir de finaste glansigaste fällarna efter rasen gotlandsfår.
”Under skördefesten har besökarna möjlighet att äta lammgryta eller smaka salami, känna på ull och skinn eller träffa våra ”nya” gästhantverkare”Marie Sjödin
– Man måste verkligen försöka ta tillvara på allt från dess fantastiska små idisslar. Under skördefesten har besökarna möjlighet att äta lammgryta eller smaka salami, känna på ull och skinn eller träffa våra ”nya” gästhantverkare; Linn Abelin Keramik och Boel Alpacka Twists, säger Marie Sjödin, får- och butiksägare.
Annons
Enligt tradition finns här veteranbilar, kaffe och Äpplerums äppelkaka.
– För vad annars kan man servera i Äpplerum, skrattar Marie.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons