Skördebladet: Viktor och Gustaf Norén bjuder in till höstkonsert på Vida Museum

Två av Sveriges skickligaste musiker och låtskrivare är bröderna Norén.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Halltorp • Publicerad 26 september 2022 • Uppdaterad 27 september 2022
Gustaf och Viktor Norén spelar på Vida Museum 1 oktober.
Gustaf och Viktor Norén spelar på Vida Museum 1 oktober.Foto: Pressbild

De har gedigna karriärer i State of Sound, Mando Diao, Sugarplum Fairy bakom sig. Fördelat mellan de båda står decennier av musikalisk erfarenhet och sedan 2019 gör bröderna även musik tillsammans, något som startade efter en gemensam turné. Samarbetet har resulterat i albumet ”Hymns to the Rising Sun” (2020), singeln “Amerika” (2021) samt flertalet turnéer, bland annat tillsammans med spelmän från hemtrakterna i Dala-Floda och julkonserter som duo.

Gustaf och Viktor Norén hyllades för sina tolkningar när de medverkade i Så Mycket Bättre. Det råder inget tvivel om att brödernas musikaliska bredd, tillsammans med sina djupa, kärleksfulla och reflekterande personligheter har vunnit svenska folkets hjärtan. Under hela 2022 gör de utvalda konserter i Sverige där de besjunger de olika årstiderna.

Konserten med bröderna Norén tar emot 1500 personer. När de kommer till VIDA Museum den 1 oktober blir det bortsett från sång och musik även en hel del prat.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.