Skördebladet: Ölands Skördefest firar 25 årsjubileum!

En pigg 25 åring på väg mot 25 nya spännande år med mycket glädje och utmaningar. Vi tackar så klart upphovsmannen, Sven Ekberg och hans medhjälpare från start, Rolf Attoff. Utan er ingen Skördefest på Öland.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Krönika • Publicerad 27 september 2022
Ölands Skördefest fyller 25 år.
Ölands Skördefest fyller 25 år.Foto: Tommie Skoog

Idén som till slut blev den säsongsförlängare som vi så länge pratade om men som ingen innan er lyckades skapa. Vi som kommit efter har förvaltat det ni implementerade och nu tar vi ny sats inför höstar som komma skall.

Hållbarhet är ett begrepp vi alla måste förhålla oss till. I den andan anordnar vi i projektet Klimatsmarta resor i besöksnäringen både en guidad bussrundtur och en hop on hop off-buss. Vi hoppas att dessa slår väl ut och att vi tillsammans med de öländska bussbolagen kan fortsätta att utveckla detta sätt att förflytta sig under en mycket trafiktät helg.

Vi skulle gärna vilja se fler barnfamiljer och unga vuxna här under evenemanget. Därför är det extra roligt att barnteatern med Barbro Lindgrens Loranga, Masarin och Dartanjang kommer att ha premiär just under Skördefesten. Ett annat annorlunda och välkommet inslag är konserten med Viktor och Gustaf Norén.

Skördefesten är som vanligt ett smörgåsbord med konst och mat. Vi vill värna om det öländska och ser gärna att vi i framtiden kan renodla det mer och mer. Tillsammans på Öland skapar vi de bästa förutsättningarna för det.

Samlingsutställningen på Himmelsberga fyller 10 år!

Här hittar du konstnärer som har egen ateljé eller utställning på Öland under Skördefesten. Njut av konsten och besök konstnärerna som fångar ditt intresse.

Vi har satt fokus på Konstnatten. Därför har Ölands Bank genom Sparbanksstiftelsen Öland gett bidrag till projekt som finns att uppleva under fredagsnatten. Från norr till söder hittar du Skabbekatten i Djurstad, Dystads bygata och Galleri Fågelform i Kastlösa och det finns fler! Spana efter de som har symbolen för Konstnatten i Skördefestens tidning och på hemsidan.

Jag hoppas att vi ses på invigningen i Rälla! Där börjar festen!

Pia Axelsson

Verksamhetschef

Ölands Skördefest

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.