Glömminge Föreningshus mat- och hantverksmarknad

Stickade vantar och tröjor, betongalster, smycken, handgjorda korgar är en liten del av allt som finns på adressen Glömminge backe 10.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Glömminge • Publicerad 27 september 2022 • Uppdaterad 28 september 2022
Glömminge Backe 10 bjuder in till skördefest.
Glömminge Backe 10 bjuder in till skördefest.Foto: Privat

Bland det ätbara kan nämnas; öländsk honung, stenugnsbakat bröd från Sandås Trädgård, hembakade kakor, ostkaka, sylt, chutney med mera.

På gården finns "Metal by me" som säljer rostiga konstskulpturer och trädgårdskonst, det mesta är tillverkat av återbruksmateriel. Under våren 2021 så tillverkade Thomas Berkemar bland annat fem stora insekter som står placerade i rondellen vid Hansa City i Kalmar.

En av årets nya utställare är Christina Sunde'n som visar hur det går till att göra konstverk med hjälp av strykjärn med så kallad "encaustic art".

På Emm´s café finns goda möjligheter till en god fika. GAIF finns på plats med potatis, lök, grillad korv med bröd... och pumpor såklart!

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.