Capellagården: ”Efter vars och ens näbb och fason”

På Capellagården är det inte så länge sedan läsåret började. Förberedelserna inför årets skördefest startade strax därefter.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Vickleby • Publicerad 27 september 2022 • Uppdaterad 28 september 2022
Upplev den upplysta trädgården vid Capellagården under Konstnatten.
Upplev den upplysta trädgården vid Capellagården under Konstnatten.Foto: Privat

Det har gjorts arbeten i verkstäderna där materialet testats och kreativiteten har utforskas ”efter vars och ens näbb och fason” som grundaren Carl Malmsten uttryckte det. Delar av arbetet kommer att ställas ut i Norrlängan helgerna före och under skördefesten. Trädgårdsklassen har varit igång sedan februari och kommer att ge ett alldeles särskilt fokus åt skördefesten med utställningar, mustning av äpplen med mera. Eva och Tina i plantskolan har trädgårdsbutiken öppen med säsongsfinal under skördefesten. Utanför keramikverkstaden kommer vedugnarna att tändas för att vara redo för rakubränning under konstnatten.

Att vandra runt mellan verkstäder och odlingar under dessa tidiga höstdagar och uppleva den upplysta trädgården under konstnatten gör ett besök på Capellagården alldeles särskilt passande den här tiden på året.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.